Buna , am o firma de prestari servicii din 1994. In ultimii 2 ani ,unul din colaboratorii importanti ai nostri ( o fabrica recunoscuta la nivel local si national ) ne face platile tot mai greu . Avem facturi restante si de 6 luni.Fabrica este in plina dezvoltare (acceseaza mai mereu fonduri) , ar avea bani dar stau foarte prost la capitolul organizare. Sau poate asa se vrea ???
Va intreb , asa mai mult ca o recomandare ce ma sfatuiti sa fac ? Care sunt pasii de urmat , pentru ca simt ca nu mai rezist stresului de a cere zilnic cate ceva(bani) din ce mi se cuvine.Ei imi platesc cu taraitul , iar eu nu ma aleg cu nimic din putini banuti primiti. Valoarea sumei restante e destul de mare in jurul la 2 miliarde lei vechi, iar ei imi achita saptamanal (dupa lungi insistente) cca 80 milioane lei vechi.
Sunt constient ca voi ajunge la avocat , dar ptr inceput spuneti-mi la ce sa ma astept :ca etape , timp , taxe , etc.
Va multumesc pentru interesul acordat, si o seara linistita tuturor.
Pentru inceput,se merge pe o incercare de conciliere,oricum si in cazul unui viitor proces tot aceasta etapa e premergatoare.Apoi notificare pt. sumele restante neplatite.
Dupa cele 2 urmeaza doar instanta,in cazul in care nu vor platii.
Nu ati spus ce documente aveti....(BO-uri,CEC-uri lasate garantie sunt?),sau doar contract de prestari servicii si facturi emise.Facturile sunt stampilate si semnate de beneficiar?Sunt mai multe de intrebat pt. a va putea raspunde cat mai exact.
Oricum,mult succes.
Ma scuzati , revin cu raspuns afirmativ .Da , avem un contract de prestari servicii , in care termenul de plata este de 30 zile , si DA , facturile sunt semnate acceptate de beneficiar. Facturi emit catre ei la fiecare 2 saptamani.Momentan inca lucrez pentru ei ( criza asta ne-a ingustat orizonturile si prea multe alternative de desf a activitatii nu prea mai sunt).
Probabil sunteti si intr-o situatie delicata de a nu va carta ,,urat'' cu ei,dar mai bine la bal decat la spital.Riscati dumneavoastra sa intrati in incapacitate de plata decat sa nu ii obligati sa plateasca?Nu cred ca merita.Dar....incercati o mediere,un grafic de plati semnat si agreat de ambele parti.De ex.,suma curenta de pe ultima factura+ un anumit procent din totalul restantei.
Daca nu gasiti intelegere,nu are rost sa va ganditi la altceva decat la un avocat si direct in instanta.
Ati intuit bine situatia "delicata". Imi trebuie curaj si rabdare , mai ales daca voi ajunge in instanta. Temerea mea era daca exista "subrefugii" de a nu-mi platii , sau daca exista riscul de a castiga in instanta ...si doar atat. Am mai avut o experienta de genul asta , si dupa 2 ani de procese am ramas doar cu "ati castigat" dar nu am avut ce sa
Conciliere
irinastnciu
In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)