avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?

Buna ziua.
Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra.
Doresc sa angajez o persoana in f-tia de jurist dar fara a avea licenta in drept, inca, este doar absolvent. Nu semneaza acte juridice, nu reprezinta soc. in instanta, etc...
Se poate? Si daca da: in cartea de munca la actul de studii voi trece adeverinta absolvire. Cei de la directia de munca nu au nimic de obiectat avand in vedere ca adm. soc. cunoaste acest fapt(ca nu are licenta)?

Multumesc anticipat pt. raspunsurile dumneavoastra.

Buna ziua.
Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra.
Doresc sa angajez o persoana in f-tia de jurist dar fara a avea licenta in drept, inca, este doar absolvent. Nu semneaza acte juridice, nu reprezinta soc. in instanta, etc...
Se poate? Si daca da: in cartea de munca la actul de studii voi trece adeverinta absolvire. Cei de la directia de munca nu au nimic de obiectat avand in vedere ca adm. soc. cunoaste acest fapt(ca nu are licenta)?

Multumesc anticipat pt. raspunsurile dumneavoastra.

nu nu se poate:((
Eventual se poate merge pe farsa cu functionar, desi nu are temei legal:(
conformultimelor reglementari, fasra licenta e ca si cum nu aifacut facultatea:((:((
Cred ca persoana poate fi angajata ca REFERENT pana la obtinerea diplomei
in carnetul de munca se scrie ultima diploma de la scoala absolvita
nu poti fi jurist daca nu ai absolvit facultatea. nici macar referent
se poate numai dupa terminarea studiilor
Multumesc tuturor pt. raspunsurile date.

Romy: in ce lege gasesc acele reglementari?

In cartea de munca scrie "actul emitent" Acesta poate fi: adeverinta de absolvire, diploma de licenta, etc....
Nu e nici o lege.
pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici.
Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica:O

Alte discuții în legătură

Absolvent studii superioare fara licenta Gaby A Gaby A Buna seara! Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare? Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor anamaria81 anamaria81 buna ziua, sunt intr-o comisie de concurs si am urmatoarea situatie: postul impune 5 ani vechime in specialitatea studiilor - post de jurist. Un candidat ... (vezi toată discuția)