avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent,am nevoie de rasp unui avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent,am nevoie de rasp unui avocat

va rog ajutati-ma...am dat in judecata pe sotul meu pt pensia alimentara si incredintarea copiilor,astzi cand am mers la proces doamna judecatoare mi-a zis ca nu pot cere copiii daca nu dau si divort de el.avand 4 copiii nu mi-am permis un avocat iar judecatoarea mi-a zis sa-mi iau unul din oficiu,nu stiu unde sa merg s-o fac...apoi cum completez dosarul daca eu am depus deja pt ceea ce am scris mai sus?va rog domnilor avocati care sunteti pe acest site sa ma ajutati,nu sunt foarte bine informata in legatura cu chestiile astea...am termen pe 20mai iarasi si trebuie sa fie dosarul complet.va multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:03, 26 Martie 2010
treb sa mergeti la barou ,dar si aici sunt anumite conditii ca sa va dea un av din oficiu si nu stiu cat isi dau interes.,si oblig la intretinere se poate face si in timpul casat
trebuie sa depuneti la urmatorul termen o cerere precizatoare, prin care modificati obiectul actiunii principale.
astfel, solicitati si desfacarea casatoriei, pe langa celelalte cereri .
avocatul din oficiu vi se acorda de la Baroul avocatilor, daca faceti cerere si daca intruniti conditiile in acest sens .
~ Conținut șters la cerere ~
Dar de ce nu apelati la un avocat? Onorariul nu e mare pentru redactarea unei cereri completatoare.
Poate dvs. chiar atat doriti, doar pensia de intretinere pentru copii. Poate suntei in cele doua situatii > ori sunteti separata in fapt de sot, iar copiii sunt la dvs. sau chiar daca locuiti inca impreuna, el nu va da bani , nici pentu copii.
NImeni nu va poate obliga sa divortati neaparat , daca nu doriti.
Daca doriti totusi sa divortati, odata cu sentinta de divort vi se pot incredinta minorii si se stabileste pensia in favoarea acestora.
In acest caz, trebuie sa faceti o precizare de actiune prin care cereti si desfacerea casatoriei.
Pentru a putea solicita ajutorul judiciar (un avocat din oficiu) , trebuie sa faceti dovada ca nu aveti veniturile necesare si declaratii pe proprie raspundere ca nu ati mai beneficiat de ajutor judiciar in ultimele 12 luni .
Puteti sa va adresati baroului de avocati, sau prin cerere scrisa direct in instanta. Instanta va solicita numirea unui avocat din oficiu, la cererea dvs.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna snowwhite snowwhite as avea nevoie de ajutor... as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Despartire pe cale amiabila ovidiu hofman ovidiu hofman eu si sotul am ajuns la concluzia ca nu ne mai intelegem si vrem sa ne despartim pe cale amiabila.doar ca la mijloc sunt copii minori.nu vrem sa umblam prin ... (vezi toată discuția)
Divort Meuta Georgeta Meuta Georgeta Cat este taxa de divort? Cat timp dureaza divortul? Ce acte trebuiesc pentru inceperea actiunii de divort? Influenteaza faptul ca sunt copii majori? Au si ... (vezi toată discuția)