avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare CIC vs reintoarcere la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare CIC vs reintoarcere la munca

Buna ziua!

Sunt angajata unei societati de asigurari in acest moment in concediu de crestere a copilului. Ce drepturi am in cazul in care doresc sa ma reintorc la munca si cum se calculeaza salarul?
Cel mai recent răspuns: mon_maria , utilizator 16:45, 25 Martie 2010
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.17.- (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
Multumesc, cele doua ore sunt binevenite.
Am inteles ca se acorda tichete de cresa. Daca da care e valoarea lor ? Indemnizatia se suspenda in totalitate sau exista un procent care se mai primeste pana bebe implineste 2 ani?
Buna,

Pe langa cele 2 ore amintite mai sus, poti beneficia de un stimulent lunar in valoare de 100 Ron ( pe langa alocatia copilului de 200 Ron).
OUG 148/2005: Art. 3. - (1) În perioadele în care beneficiarii drepturilor prevăzute la art. 1 alin. (1) realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă un stimulent în cuantum lunar de 300 lei (RON), situaţie în care plata indemnizaţiei de 800 lei (RON) se suspendă.
(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevăzut la alin. (1) este de 100 lei (RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi incetare concediului de maternitate linus linus buna ziua! vreau sa ma intorc la munca desi copilul meu a implinit numai un an. am ceva drepturi din partea statului si al angajatorului? va multumesc! (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil floryyy floryyy buna ziua vreau sa imi spuneti va rog daca voi incepe serviciul inaintea implinirei varstei de 2 ani a copilului meu mai pot beneficia de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Buna adriana@yahoo.com adriana@yahoo.com sunt adriana si as dori sa stiu daca revin din ccc la serviciu inainte de termen adica cu un an mai devreme cum trebuie sa procedez,adica trebuie sa depun un ... (vezi toată discuția)