avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma

hello,
as dori sa stiu care este procedura pentru a vinde o firma care nu a avut niciodata activitate.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ligia Tarcea , Avocat 16:37, 25 Martie 2010
Buna ziua.
În primul rând să găsiţi cumpărător.
După aceea mergeţi la ORC şi acolo vă vor efectua toate formalităţile .Dvs .nu trebuie decât să completati formulare şi să platiţi taxele.
După ce vă ies actele de la ORC cu privire la vânzare/cesiune mergeţi cu o copie după sentinţa definitivă şi la fisc pentru a înregistra această cesiune.
Mai adaug :întocmiţi o situaţie la zi a patrimoniului (inventar,balanţa de verificare) pe baza cărora faceţi şi un p/v de predare primire /cesionare cu noii asociaţi care va fi necesar la ORC.
Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Trebuie facuta o cesiune a societatii catre persoana care doreste sa o preia , in contractul de cesiune se va stipula daca aceasta se face la valoare nominala sau la o alta valoare, daca faceti la o lata valoare trebuie sa platiti impozit pe diferenta.Hotararea AGA se va mentiona la ORC din localitatea unde-si are sediul societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu Val1977 Val1977 Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma Almaro_1 Almaro_1 Buna ziua Stiu ca sa mai discutat despre acest subiect dar poate intre timp legislatia s-a mai schimbat si nu vreau sa fac o nelegalitate Am o firma care ... (vezi toată discuția)