avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ESTE LEGAL CE-MI CERE ASOCIATA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ESTE LEGAL CE-MI CERE ASOCIATA?

Salut tuturor,
Am un caz pe care nu l-am gasit pe forum.
Sunt angajata cu Contract individual de munca pe 8 ore.
Totodata sunt si asociata in firma.
Adm firmei vrea ca din februarie sa ma plateasca cu salariul minim, iar diferenta de salariu si bonusul sa mi-le dea in baza unui Contract Civil, pe care trebuie sa-l semnez pe 01.02.07.
Nu cunosc nimic din legislatie, ptr ca nu m-am implicat cu toate ca sunt asociata cu ea in firma de 1 an, ea e adm firmei si tot ea ( ''colega mea'' ) hotaraste totul legat de firma si angajati.
Este legal ce-mi cere?
Daca cineva imi poate raspunde, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: girl_westy , utilizator 11:09, 28 Ianuarie 2007
Este o solutie ca sa scape de taxele si impozitele care se platesc la stat pentru un contract de munca cu valoare mai mare. Pentru contractul civil se platesc doar o parte din aceste taxe si contributii. Eu nu prea o consider legala aceasta solutie, nu prea vad ce justificare ar avea decat asta.
problema e ca pt. un contract civil care e de sub 2 ore nu prea e normal sa ei mai mult decat ca salariat cu norma intreaga, mai ales ca amandoua contractele sunt pe aceeasi firmaB-)
Va multumesc la amandoi ptr raspuns si timpul acordat!
Am sa fiu atunci de acord cu ea, ptr ca dupa cum mi-ati descris, este si in avantajul firmei.
Am sa cer totusi o marire de salariu in CM, sa nu primesc mai mult pe C Civil.
Mersi inca odata si daca mai am nelamuriri, sper sa gasesc in continuare acelasi sprijin!
Va pup!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului pe firma sub forma de consultanta pentru afaceri si management andeiusa@yahoo.com andeiusa@yahoo.com Dragii mei, As avea si eu nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: tocmai am primit o oferta din partea angajatorului meu de a-mi fi platit ... (vezi toată discuția)
Obtinere bani pentru un administrator, asociat fara cim, taxe berszi berszi Buna ziua! Recent am deschis o firma cu prietenul meu, amandoua suntem asociati si administratori, dar avem si un coleg nou, cine e numai administrator. In ... (vezi toată discuția)
Cum e corect - renuntare la administrator, angajare firma Pyppo Pyppo Va rog din suflet sa ma indrumati sa procedam cum e legal...Pe scurt: datorita faptului ca de la 01 februarie 2017 salariul minim pe economie a crescut la ... (vezi toată discuția)