avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire ? ce instanta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire ? ce instanta ?

am urmatoarea situatie:
o decizie data de tribunal pe un recurs admis, decizie care modifica in tot o incheiere de lamurire a unei sentinte civ., decizie irevocabila, mai poate fi atacat cu revizuirea ? ( instanta a admis un recurs tardiv !)
care este instanta la care se depune cererea de revizuire ?
multumesc .

sunt noua pe acest forum, sper sa/mi placa aici.
salutari tuturor !
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:04, 30 Ianuarie 2007
Cererea de revizuire se depune la instanta care a pronuntat hotararea a carei revizuire se cere. Puteţi uza de această cale de atac doar pentru motivele exprese prevăzute de lege - art.322 C.proc.civ.
fiind viciu de procedura, puteti formula o contestatie in anulare#-o
Care ar fi motivul invocat pentru a exercita o contestatie in anulare......el sustine ca a fost admis un recurs exercitat tardiv?
m-am gindit si la contest.in anul. dar nu pt. viciu de procedura ci pt. greseala materiala. onorata instanta a confundat data de pe comunicare, agentul procedural scriind probabil cu mina stinga, nu se intelege 100% daca este 1 sau 2 , dar daca judele s/ar fi uitat cu atentie la data postei ( asa cum am aratat si in motivarea exceptiei ridicate) ar fi inteles - mai bine zis, ar fi vazut -
ca nu avea cum sa fie 2 ci 1.
dar inaintea contes.in anul. as incerca pe 322 pc.5 cpc.
dupa pronuntarea dec. am obtinut o copie dupa borderoul de expeditie si caietul grefierului precum si un raspuns de la biroul de informatii si rel. cu publ., prin care sunt informata ca, in urma verificarilor realizate in dosar au constatat ca, recurentei i s-a comunicat incheierea la data de 15 si nu la data de 25.

ce spuneti ?

oricum, sunt surprinsa placut de solicitudinea voastra.
multumesc.
corect. Dar greseala materiala, asa cum este interpretata in literatura de specialitate se refera si la procedura, sau mai precis- la interpretarea procedurii:P

Alte discuții în legătură

Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)