avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire ? ce instanta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire ? ce instanta ?

am urmatoarea situatie:
o decizie data de tribunal pe un recurs admis, decizie care modifica in tot o incheiere de lamurire a unei sentinte civ., decizie irevocabila, mai poate fi atacat cu revizuirea ? ( instanta a admis un recurs tardiv !)
care este instanta la care se depune cererea de revizuire ?
multumesc .

sunt noua pe acest forum, sper sa/mi placa aici.
salutari tuturor !
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:04, 30 Ianuarie 2007
am gasit destule cazuri in jurisprudenta,privind admiterea contest.in anul. speciala cum ar fi respingerea gresita ca tardiv a unui recurs. ma gindesc ca merge si invers : admiterea gresita a unui recurs tardiv .
Merge!
Bafta!!!!:D
multumesc!!!
Cred ca ai mai multe sanse pe contestatia in anulare pe motivul "când dezlegarea dată prin hotărârea instanţei de recurs este rezultatul unei greşeli materiale".
instanţa competentă să soluţioneze contestaţia în anulare este instanţa a cărei hotărâre se atacă.



Cred ca ai mai multe sanse pe contestatia in anulare pe motivul "când dezlegarea dată prin hotărârea instanţei de recurs este rezultatul unei greşeli materiale".
instanţa competentă să soluţioneze contestaţia în anulare este instanţa a cărei hotărâre se atacă.


Nu sunt de acord; textul citat se refera la situatia in care instanta, cu ocazia deliberarii, s-a bazat/a luat in calcul, si o situatie, stare de fapt, care, ulterior se constata de catre persoana interesata ca este rezultatul unei greseli materiale.
In cazul expus aici, nu este vorba de vreo greseala "de fond", ci una extrinseca, de procedura, care, ca orice exceptie de procedura, nu "ataca" fondul, ci duce la intarzierea rezolvarii fondului sau nerezolvarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)