Sotul meu a decedat fiind asociat unic al firmei. Am fost casatoriti timp de 20 de ani nu avem copii , el are 4 copii dintr-o casatorie anterioara. Firma detine bunuri si propietati . Intrebarea mea este cum se vor imparti partile sociale , mie ca sotie cat imi revine? Va multumesc !
Partile sociale vor intra in masa succesorala la dezbaterea succesiunii, impreuna cu celelalte bunuri.
Este posibil ca-n actul constitutiv sa fie specificat faptul ca dupa moartea asociatului unic, societatea sa intre-n dizolvare.
Dvs , ca sotie mostenitoare, aveti dreptul la cota de 1/4 din masa succesorala.
Tinand cont de faptul ca sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei, masa succesorala va cuprinde 1/2 din aceste bunuri.
Deci dvs veti avea o cota de 5/8 din toate bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Succesiune
ametist
Copil din prima casatorie. Copil din a doua casatorie, + sotie, + afacere care merge destul de bine.
El decedat tragic, intr-un accident stupid. Au trect deja ... (vezi toată discuția)
Mostenire
azaria
buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)