avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda auto

Buna ziua, am primit acum cateva saptamani plicul cu impozit. Eram cu 0 peste tot. Astazi, s-a dus tata sa le plateasca (al lui, al mamei si a intrebat iar de mine) si i s-a spus ca figurez cu o amenda de 450 ron. Tata a platit-o si a plecat mai departe. Acum vine partea curioasa: masina cu care merg numai eu este trecuta pe numele mamei, iar pe mine nu m-a oprit politia decat pentru control de rutina, cu o exceptie, in toamna lui '08 am fost oprit pentru viteza, am primit amenda de 450 ron (noaptea) iar de dimineata am platit-o (nu mai am chitanta, a trecut un an si jumatate de atunci). Credeti ca este posibil ca banii platiti de mine sa nu ajunga la destinatia si din cauza asta sa apara ca am de plata o amenda? Multumesc si daca mai aveti nevoie de informatii spuneti-mi!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:49, 25 Martie 2010
la sectia financiara, ti-l arata , ca il au fizic, daca e din 2008, il cauta in arhiva si atunci trebuie facuta cerere ( iti spun ei).
la cec, mergeti cu nr de proces verbal ( vi-l noteaza la fisc) si stiti si data ( a doua zi de la intocmirea pv- ului. se completeaza o cerere tip te costa (bineinteles) 12 lei si nu-ti dau pe loc, ci cam dupa 2 sapt.
(eu am aruncat chitanta cu o sapt inainte de a veni formularul de la fisc)
Daca plata a fost realizata in acest an ,contactati serviciul urmariri de la autoritatea fiscala unde a fost achitata contraventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala cristinelmunteanu cristinelmunteanu m-a oprit politia rutiera si mi-a dat amenda pentru viteza (73 km/ora). In procesul verbal lipsesc datele mele (nume, cnp, adresa). Se poate castiga in ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la o amenda platita LiviuP LiviuP Buna ziua. Apelez la cei cu mai multa experienta intr-o problema administrativa. Problema este urmatoarea : in urma cu citiva ani (mai precis in 2002) am ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru neplata amenzii - pvc la oug 195/2002 di eGO di eGO Buna ziua, In data de 06.07.2012 am fost sanctionat pentru neacordarea prioritatii in sensul giratoriu cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda ... (vezi toată discuția)