avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

m-a oprit politia rutiera si mi-a dat amenda pentru viteza (73 km/ora).
In procesul verbal lipsesc datele mele (nume, cnp, adresa).
Se poate castiga in instanta pentru viciu de procedura (incomplet completat)?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:08, 1 Iunie 2012
Conform art.17 din OG 2/2001 lipsa acestor mentiuni din procesul - verbal - nulitatea se constata din oficiu. Evident in instanta veti castiga !
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
Paul Citiriga, Consilier juridic
MULTUMESC,

am inteles de la un amic ca in exemplarul 1 si 3 pot scrie ulterior datele mele.
A gasit pe un site ca cineva in aceeasi situatie a pierdut la instanta Bucuresti motivatia fiind ca indigoul s-a tras in jos din eroare (culmea ca instanta a fost de acord).
Daca nu platesc ce se poate intampla?
daca nu platiti amenda la CEC si nu trimiteti copie dupa chitanta si pv politiei, aceasta va veni odata cu impozitele in anul urmator.
puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare pe motivele prezentat. in mod normal agentul constatator nu mai are voie sa completeze ceva pe pv dupa inmanarea acestuia "contravenientului".
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Polițistul de la rutieră nu a completat și cnp-ul meu în procesul verbal. este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat? AngelinaNovac. AngelinaNovac. Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp. In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am ... (vezi toată discuția)
Surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara addi68 addi68 Am fost surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara cu 70 km/h. Abia intrasem in localitate, nu am franat ci am redus treptat viteza, dar am ... (vezi toată discuția)