avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare

Buna seara!problema mea este urmatoarea sunt in somaj acum cateva zile mi-am gasit un loc de munca cum trebuie sa procedez ca sa primesc cei 30 % de la somaj ?mentionez ca as mai avea dreptul la inca 2 luni de somaj .Ce ma sfatuiti sa fac?nu prea as vrea sa renunt asa de usor la cele 2 luni de somaj care mi-au mai ramas.
Cel mai recent răspuns: hdana , utilizator 17:09, 26 Martie 2010
1. Cu o copie dupa contractul individual de munca va duceti la Somaj, va inceteaza somajul si veti completa o cerere tip pentru acordarea celor 30%.
2. Pentru a primi cei 30% trebuie sa nu fi lucrat la acest angajator in ultimii 2 ani.
Si adeverinta de la angajator, cu zilele lucrate, ptr a se depune la dosar si doar dupa vi se vor acorda cei 30%.
Buna ziua ! vreau sa va spun ca firma are sediul in alt oras iar punctul de lucru care urmeaza sa il deschida v-a fii in alt oras.In cazul asta patronul firmei trebuie sa dea la AJOFM locul de munca care urmeza sa il aiba ??safiu sigura ca beneficiez de cei 3o %.
Nu conteaza unde are firma sediul sau punctul de lucru. Trebuie sa va dea "Situatia locurilor de munca vacante" cu care va duceti la Agentia de Somaj (de la domiciliul dvs.) pentru a lua repartitie.
Va rog sa imi spuneti cu cat timp inainte de a-mi face angajarea trebuie dusa aceasta situatie a locurilor vacante la AJOFM daca de exemplu patronul imi face angajarea incepand cu data de 1 a lunii urmatoare??

Alte discuții în legătură

Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Formalitati de efectuat la ajofm in mometul unei noi angajari OanaLH OanaLH In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont ... (vezi toată discuția)
situatie repartitia somaj ionela11 ionela11 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in ce situatie este necesara obtinerea repartitiei de la AJOFM la angajarea unei persoane, care este baza legala si cui ... (vezi toată discuția)