avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare mijloc fix casat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare mijloc fix casat?

Buna,

Puteti sa-mi spuneti va rog daca este permisa vanzarea unui mijloc fix casat( amortizat integral).
-este vorba de un switch casat din motivul ca nu mai era functional in acea perioada
-intre timp a fost reparat iar acum se doreste vanzarea lui ( pret de vanzare mai mic decat costul de achizitie).

Din punct de vedere contabil de poate realiza aceasta operatiune de vanzare?
Daca da , care sunt inregistrarile contabile
Multumesc mult pentru ajutor

Cel mai recent răspuns: lory_g , utilizator 09:21, 29 Martie 2010
Buna,
S-a omis distrugerea bunului cind a fost casat unde se face un proces verbal de distrugere mij fixe sau a ob.de inventar de nat MF unde exista comisie care asista la distrugerea lor si semneaza procesul verbal de distrugere , si predarea MF la un centru de colectatrea deseurilor . Nu am intilnit acest caz, presupun se face plus de inventar daca are valoare mai mare de 1800 ron si complet amortizat dar cum e cu durata , s-au se inregistreaza ob de inventar extra contabil, plus de inventar astept si eu raspunsul la intrebarea ta .
Spor la munca lorcris
Multumesc ,,lorcris ''pentru interes.

Sunt recunoscatoare pentru orice sugestie referitoare la intrebarea mea.

Seara placuta
411 =%
758.8
4427

daca firma este platitoare de TVA
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
alcibiade, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns alcibiade

O zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar de a o persoana fizica iuli-ana iuli-ana vreau sa cumpar de a o persoana fizica mobilier pentru firma ( birouri, canapea pentru camera de protocol, aragaj,etc) ce acte imi trebuie pentru a le ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix ionica34 ionica34 Buna ziua!As dori sa stiu care este monografia contabila pentru vanzarea unui autoturism in cazul meu amortizat integral si scoaterea lui din evidenta ... (vezi toată discuția)
Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)