avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sã cumpãr un teren din faza de partaj. O pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sã cumpãr un teren din faza de partaj. O pot face cu acordul tuturor pãrþilor din partaj?

Doresc să cumpăr un teren intravilan, care se afla lângă un teren extravilan pe care îl deţin, dar la care nu am cale de acces. Cumpărând pe cel intravilan îmi asigur şi un teren bun de construit pentru viitor şi cale de acces la cel pe care îl deţin deja.

Problema este că acest teren intravilan a fost al unui domn care a decedat.

Nepoţii au făcut succesiunea, dar se judecă pentru partaj. Partea căreia i-a revenit acest teren (dar şi altele) este nemulţumită că nu a primit nimic dintr-o bucată cu valoare mult de piaţă incomparabil mai mare şi se judecă pentru a obţine o felie şi de acolo. Nu se judecă pentru cel pe care îl doresc eu.

Întrebare:

Nu există nici o cale de a cumpăra terenul care mă interesează fără să mai aştept N ani de zile până îşi încheie ei socotelile în instanţă?

Am întrebat pe cineva la impozite şi taxe şi am înţeles că dacă şi celelalte părţi îşi dau acordul aş putea cumpăra. Este adevărat?

Care ar fi procedura pe care trebuie s-o urmez?
Cel mai recent răspuns: mihai78 , utilizator 12:50, 16 Aprilie 2010
Daca au cadastru si intabulare ( pe numele tuturor,conform certificatului de mostenitor) pot renunta la judecata si va pot vinde dvs.
Mulţumesc pentru răspuns!

La impozite şi taxe figurează toţi pe un număr de câteva bucăţi de teren aflate în diverse părţi ale oraşului.

Pe mine mă interesează unul singur din toate.

Conform înţelegerii dintre ei, acest teren este dat uneia dintre părţi.

Înţeleg însă că acea parte nu poate vinde până nu se încheie procesul.

Îmi poate totuşi vinde dacă şi celelalte părţi semnează că sunt de acord?

De renunţat la judecată partea care întreţine procesul (şi care întâmplător este şi cea căreia i-a fost repartizat terenul care mă interesează pe mine) cu siguranţă nu o să renunţe. Vrea o parte dintr-un teren de câteva zeci de ori mai scump decât cel pe care îl are şi îl doresc eu.

Ce cale am eu să cumpăr terenul care mă interesează fără să aştept nu ştiu câţi ani. Ei se judecă deja de >4 ani, iar eu aştept de mai bine de 1 an.
Intrucat la directia impozite si taxe locale figureaza toti mostenitorii trecuti pe rol , va trebui sa cumparati acel teren de la toti! Pentru a face acest lucru este necesar ca mostenitorii sa intabuleze terenul pe numele lor si sa vi-l vanda dvs!
Toate partile din proces (toti mostenitorii) se pot invoi sa vanda unui tert unul din bunurile supuse partajului, urmand sa continue procesul pentru celelalte bunuri.

Teoretic. Practic insa ...ne lasam surprinsi. Credeti ca cel in lotul caruia a cazut terenul acela "mai arators", la care pofteste adversarul sau, ar fi dispus sa-si incurce viata cu exprimarea unui acord la aceasta vanzare!? :hm:
Daca procesul ar mai fi fost inca in prima instanta ..daca...
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
romascanu, moderator
Buna ziua.
Dar aceasta nu-i o proprietate pe cote parti,in care fiecare copartas dispune in mod liber de partea sa ,dar cu acordul celorlalti copartasi ?
Nu este o devalmasie ca sa fie nevoie sa cumpere de la toti,la comun.
Eu cred ca bine ar fi ca utilizatorul sa asteptate finalizarea procesului ,in urma caruia se consolideaza dreptul de proprietate si numai dupa aceea poate cumpara in liniste .
Cu stima.

Alte discuții în legătură

Buna. am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. tatal ... Aquavia32 Aquavia32 Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal meu vitreg are tot 1/2. Ce cai sunt de a putea vinde partea mea din teren? Sunt obligat sa ii ... (vezi toată discuția)
Vanzator ; cumparator; ce si cat plateste ? Daxx Daxx Salut! Problema: In vanzara unui teren, [partaj nefacut], presat de frati [ pt.o tranzactie mai rapida] am facut o intelegere cu cumparatorul sa ii vand si eu ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)