avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spitalizare inainte de incheierea contractului prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spitalizare inainte de incheierea contractului prin acordul partilor

Buna ziua,

Sotul meu a suferit un accident foarte grav si este internat in spital. La serviciu are depusa cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor, conform art. 55, litera b incepand cu 01.04.2010.

Se aplica si in acest caz principiul de la preavizul din cazul demisiei sau concedierii, respectiv contractul se suspenda pe perioada spitalizarii si a concediului medical?

Va rog sa ne ajutati cu un sfat.

Va multumim
Cel mai recent răspuns: melpo , utilizator 00:21, 28 Martie 2010
Doar in cazul demisiei sau a concedierii putem vorbi despre preaviz. Incetarea cu acordul partilor nu presupune perioada de preaviz.
Prin urmare, incetarea se va face cu 55b in data de 01.04.2010, iar salariatul sau dumneavoastra puteti prezenta angajatorului certificatul medical pana in data de 05 aprilie
Chiar daca este inca in spital sau in concediu medical?
da, iar concediul medical se da pana la sfarsitul lunii (pana pe 31.03), anuntati angajatorul sotului
Incepand cu data de 1.04 veti prezenta certificatele medicale direct Casei de asigurari de sanatate pentru decontare,.
Daca urma sa se angajeze in alta parte o poate face in conditiile in care el este in concediu medical? Ideea este ce se intampla cu salariul lui daca nu se angajeaza in continuare?

Alte discuții în legătură

Concediu medical in timpul preavizului biancaclaudia biancaclaudia Buna ziua, In acest moment sunt in preaviz pana in 31.10.2016 si as vrea sa stiu daca imi iau concediu medical mi se prelungeste preavizul? (vezi toată discuția)
Conflict medaliuta medaliuta buna,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.am fost internat in spital din data de 9mai pina in data de 24 mai,apoi am stat in concediu medical pina ... (vezi toată discuția)
Incapacitate temporara de munca in ultima zi de preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta: Angajatorul a dat preaviz de concediere (ptr. desfiintare post) unui angajat , si ... (vezi toată discuția)