avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa pe terenul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa pe terenul parintilor

Buna ziua,
Parintii nostri (socrii mai exact) au un teren care e pus gaj pt un credit bancar...
Terenul e de 2000 m si vrem sa ne facem si noi o casa acolo 9ei avand deja un).
Intrebarea este ce trebuie facut astfel incat casa sa fie pe numele nostru...ma refer la autorizatie de constructie si toate cele, tinand cont de faptul ca terenul nu poate fi scos de sub gaj si deci nu poate fi trecut pe numele nostru...cel putin inca 15 ani cat mai este creditul.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 14:58, 26 Martie 2010
ar trebui constituit in favoarea dvs si a sotului un drept real asupra acestui teren, insa acest lucru se poate face doar cu acordul bancii creditoare.
Buna ziua.
Se cheama drept de superficie. Construiti casa pe terenul proprietatea altcuiva .
Se poate.
O zi buna.
Multumesc pentru raspuns. Ati putea sa imi detaliati ce inseamna mai exact un drept real...adica daca ma duc la banca creditoare ce sa cer mai exact?
Multumesc.
Am inteles,...dar daca eu construiesc casa cu dreptul de superficie...peste ceva ani se poate trece si pamantul pe numele nostru ( adica in momentul in care se termina creditul pt care e pus gaj pamantul).
Atunci pot avea si pamantul pe numele meu?
Si casa construita cu dreptul de superficie e pe numele meu in totalitate si eu am drepturi depline la ea? si doar eu sau si proprietarii pamantului?
Multumesc.
superficia=drept real , pp ca proprietarul constructiei nu este si proprietarul ternului.
mergeti la banca si solicitati acordul acesteia in vederea edificarii unei constructii, vedeti in ce conditii banca isi da acest acord.

Alte discuții în legătură

Cum pot intabula casa noastra care este construita pe terenul parintilor mei? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, In anul 2004 am inceput constructia unei case in Cluj. Terenul era, si este si in prezent al parintilor mei (ei avand casa pe acel teren). Parintii ... (vezi toată discuția)
Incetarea dreptului de habitatie mariamem mariamem Daca am drept de habitatie asupra unui imobil format din casa si teren aferent si am fost de acord cu demolarea casei, mai benefiziez in continuare de dreptul ... (vezi toată discuția)
Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)