Ultimele praguri valorice, cunoscute de mine, pentru stabilirea unei proceduri de atribuire sunt 10.000 Euro, respectiv 75.000 Euro. S-au mai modificat cumva? Dacă da, îmi puteţi spune baza legala?
Dacă, după încheierea unui contract de furnizare în urma unei proceduri de atribuire cu valoare aproape de limita superioara a pragului valoric, apare necesitatea de a suplimenta cantitatea de produse, se poate încheia act adiţional la respectivul contract?
Va rog sa ma ajutati cu răspunsuri şi vă mulţumesc
noile praguri sunt de 15.000 pt. cumparare directa si 100.00 respectiv 750000 pt cererea de oferte. legislatia se gaseste pe site-ul anrmap. cat priveste suplimentarea de produse, aceasta se poate face doar in conditiile in care schimbarea furnizorului iniţial ar pune autoritatea contractantă în situaţia de a achiziţiona produse care, datorită caracteristicilor tehnice diferite de cele deja existente, determină incompatibilităţi sau dificultăţi tehnice sporitede operare si întreţinere. Ca regulă generală, durata unor astfel de contracte, precum si cea a contractelor reînnoite nu poate fi mai mare de 3 ani. Daca va incadrati in aceste conditi, nu conteaza ca se depaseste un anumit prag valoric. Daca nu va incadrati, pe langa faptul ca trebuie facuta o noua procedura, valoarea estimata trebuie calculata cu luarea in considerare si a valorii contractului initial daca si contractul si suplimentarea este in acelasi an.
Odata ce ati desfasurat procedura si ati incheiat contractul pe o suma, nu aveti dreptul de a o mai modifica. Altfel ce facem? Contract pe un cartus si cumparam apoi 1000?
Puteti organiza o negociere fara publicarea anuntului cu aceeasi firma, cu respectarea art.122 din OUG 34, daca va incadrati la una din litere.
Pragurile le gasiti tot in OUG 34, pe site-urile SEAP si ANRMAP, cum a zis si colegul anterior.
Spor la treaba.