avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice proceduri atribuire contracte
Discuție deschisă în Achiziţii publice

proceduri atribuire contracte

Ultimele praguri valorice, cunoscute de mine, pentru stabilirea unei proceduri de atribuire sunt 10.000 Euro, respectiv 75.000 Euro. S-au mai modificat cumva? Dacă da, îmi puteţi spune baza legala?
Dacă, după încheierea unui contract de furnizare în urma unei proceduri de atribuire cu valoare aproape de limita superioara a pragului valoric, apare necesitatea de a suplimenta cantitatea de produse, se poate încheia act adiţional la respectivul contract?
Va rog sa ma ajutati cu răspunsuri şi vă mulţumesc

Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:34, 30 Martie 2010
noile praguri sunt de 15.000 pt. cumparare directa si 100.00 respectiv 750000 pt cererea de oferte. legislatia se gaseste pe site-ul anrmap. cat priveste suplimentarea de produse, aceasta se poate face doar in conditiile in care schimbarea furnizorului iniţial ar pune autoritatea contractantă în situaţia de a achiziţiona produse care, datorită caracteristicilor tehnice diferite de cele deja existente, determină incompatibilităţi sau dificultăţi tehnice sporitede operare si întreţinere. Ca regulă generală, durata unor astfel de contracte, precum si cea a contractelor reînnoite nu poate fi mai mare de 3 ani. Daca va incadrati in aceste conditi, nu conteaza ca se depaseste un anumit prag valoric. Daca nu va incadrati, pe langa faptul ca trebuie facuta o noua procedura, valoarea estimata trebuie calculata cu luarea in considerare si a valorii contractului initial daca si contractul si suplimentarea este in acelasi an.
Odata ce ati desfasurat procedura si ati incheiat contractul pe o suma, nu aveti dreptul de a o mai modifica. Altfel ce facem? Contract pe un cartus si cumparam apoi 1000?
Puteti organiza o negociere fara publicarea anuntului cu aceeasi firma, cu respectarea art.122 din OUG 34, daca va incadrati la una din litere.
Pragurile le gasiti tot in OUG 34, pe site-urile SEAP si ANRMAP, cum a zis si colegul anterior.
Spor la treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - se pot interzice achizitiile directe prin act administrativ? Tpopa Tpopa Buna ziua! As dori o sugestie cu privire la posibilitatea interzicerii ( prin act administrativ, de ex. o hotarare de consiliu ) a achizitiilor directe, pentru ... (vezi toată discuția)
Praguri valorice pentru identificarea tipului de procedura andr33apn andr33apn Buna ziua, Va rog sa ma luminati cu urmatoarele: Prin ordonanta de urgenta nr.19/martie 2009 au fost ridicate pragurile valorice, pentru cerere de oferta ... (vezi toată discuția)
Contestatie cnsc, anularea procedurilor si atribuirea directa donigao donigao Buna ziua, Ce fel de tertipuri juridice are la dispozitie o autoritate contractanta ca in cazul in care CNSC dispune anularea unei proceduri deschise ( ... (vezi toată discuția)