Am urmatoarea problema pe care as dori s-o solutionez.
Am primit propunerea de a colabora cu firme din strainatate in calitate de reprezentant al lor pe piata romaneasca.
Problema mea este daca sa le propun sa semnam un contract de reprezentare in baza codului Civil - mai sunt legale? se mai procedeaza? Daca da, care ar fi articolele? Are cineva un exemplu?
Si apoi daca se poate si agreez cu ei un astfel de contract ce obligatii am eu fata de autoritatile romane? Trebuie declarat undeva contractul?
Multumesc anticipat pentru un raspuns rapid.
In primul rand ii reprezentati ca persoana fizica sau ca persoana juridica ?
Societatea straina are inregistrat sediu in Romania ? Tb sa mai detaliati datele pt un raspuns corect .
Sunt persoana fizica (nu PFA)
Firma este din SUA. Nu are sediu inregistrat in Romania.
Practic vor sa aibe aici un om care sa verifice marfa inainte de plecare.
Sediu permanent
Alexander88
Se considera ca o persoana fizica de cetatenie romana(cu domiciliul in romania)care tranzactioneaza online actiuni(printr-un SSIF)pe piata de capital din ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.