avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii ?

x a sunat la o agentie de plasare a fortei de munca in strainatate. aici i s-a perceput taxa de 4 milioane pentru cheltuielile cu angajarea plus 500 euro garantie ca nu va fugi de la firma. I s-a promis salariul minim pe economie in tara plus 1800 euro in germania. ajuns acolo i s-a spus ca nu va mai primi nimic in tara iar din cei 1800 euro promisi va primi doar 800. a stat 3 luni si a primit cate 800/luna desi semna state de plata de 1800. fiind pus la 15 ore de munca/ zi acesta s-a intors in tara.
aici a vrut sa recupereze cei 500 de euro lasati ca garantie insa agentia i-a spus ca este de fat o agentie intermediara iar banii au fost trimisi la o agentie principala.
agentia principala spune ca nu a primit nici un ban de la prima agentie.
1. este un proces de dreptul muncii sau civil ?
2. impotriva carei societati trebuie sa se indrepte?
3.art 10 din normele metodologice de aplicare a lg 156/2000 privind protectia muncitorilor romani care muncesc in strainatate interzice societatilor de plasare a fortei de munca sa opreasca ORICE FEL DE GARANTII. Pot sa imi bazez actiunea pe aceasta prevedere ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 19:05, 28 Ianuarie 2007
Cu privire la restul de salariu - litigiul e de dreptul muncii; te vei judeca cu firma la care ai lucrat si cu care, sper;), ca ai contract.
In ceea ce priveste garantia, litigiul e de natura civila. Pe scurt, da, te poti intemeia si pe dispozitiile legale amintite de tine pentru a obtine recuperarea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract sa inchei? ohiki ohiki Buna ziua! As dori sa inchei un parteneriat cu o firma de plasare munca in strainatate, firma care a fost de acord sa ii gasesc candidati care sa ... (vezi toată discuția)
Agentie plasare forta de munca Thurston2010 Thurston2010 Sotia mea este de nationalitate filipineza cu rezidenta membru de familie cetatean roman. Vreau sa ii deschid o agentie de plasare forta de munca din Filipine ... (vezi toată discuția)