avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-au redus cheltuielile de judecata prin micsorarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-au redus cheltuielile de judecata prin micsorarea onorariului de avocat

Acum am primit raspunsul de la un proces aflat in pronuntare. In martie 2008, am intentat proces civil fostului prieten, actualul tata al fetitei mele. Procesul s-a terminat in mai 2008, cu plata cheltuielilor de judecata astfel: 2700 lei taxa pentru testul ADN + 6000+2000 lei onorariul de avocat. In tot acest timp, a trebuit sa facem munca de detectiv pentru aflarea veniturilor reale ale partii adverse, si multe alte demersuri. La terminarea procesului partea adversa facut apel pe cheltuielile de judecata, si din motive diverse, dosarul a avut termen abia in ianuarie. Ieri a fost cel de al doilea termen, in care s-a si judecat. Pentru apel, am platit avocatei inca 900 de lei, deoarece a zis ca altfel nu are cum sa intre in instanta sa ma reprezinte. A ramas in pronuntare, si azi am primit raspunsul ca or sa imi dea numai 2700 lei pt ADN si 2500 lei pt onorariul de avocat. Eu acum ce mai pot face sa imi recuperez banii? Nu mi se pare normal din moment ce mi-am terminat toate economiile sa platesc banii astia si m-am mai si imprumutat ca sa ii dau pe ultimii. Daca fac recurs, avocata o sa imi ceara alti bani. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:48, 26 Martie 2010
depinde ce chitante ati avut de la avocat ca ceea ce ati dat fara chitanta nu puteti dovedi
Toate chitantele pentru bani sunt depuse la dosar. Am chitante pentru toti banii platiti.
Chiar daca aveti dovada platilor efectuate catre avocata care v-a reprezentat, instanta are posibilitatea in baza art. 274 alin.3 c.pr.c. sa micsoreze onorariile avocatiale. Va ramane o singura cale: recursul!
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Intrebarea este: ma risc sa ma imprumut iar de bani pt a plati recursul sau nu? Ce sanse am sa imi recuperez banii la recurs?
Instanta de judecata poate cenzura onorariile avocatilor (din pacate - probrabil magistratii sunt extrem de frustrati), daca se considera ca activitatea depusa de acestia nu justifica pe deplin cuantumul sumei solicitate...in ce priveste recursul, sansele sunt de 50% sa va acorde mai mult, insa exista dezavantajul ca intr-adevar trebuie sa platiti alt onorariu pt. aceasta cale de atac!

Alte discuții în legătură

Probleme avocat provincie bambi.2010 bambi.2010 buna ziua, am un proces de expropriere care trebuia sa se termine anul trecut, motiv pt care av a solicitat plata integrala a onorariului pentru a depunde ... (vezi toată discuția)
Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. s-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă? lolita45 lolita45 Buna ziua, Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)