avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am câºtigat procesul cu furnizorul de cãldurã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am câºtigat procesul cu furnizorul de cãldurã

Am câștigat procesul cu furnizorul de căldură cu obligativitatea furnizorului de a plătii cheltuieli de judecată. Problema este că avocatul nu a depus în timp util chitanța așa că onorariul avocatului nu a fost inclus în cheltuielile de judecata. În situația în care furnizorul face apel în cele 15 zile, la apel , pot cere și onorariul avocatului? Eu nu țin în mod special la aceste cheltuieli de judecată, dar acest furnizor din Constanța încearcă pe toate căile legale, să întârzie punerea în practică a hotărârii judecătorești. Dacă aceștia depun apel eu risc sa nu mă pot deconecta legal nici anul acesta. Măcar să pot face în așa fel ca inconfortul meu să fie pe banii lor. Sunt convins că voi câștiga, pentru că cererea mea a îndeplinit toate cerințele legale, chiar și mofturile furnizorului. De aici și îndârjirea mea față de acest furnizor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:24, 13 Februarie 2014
Conform norme in vigoare debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic nu se realizeaza in anotimpul rece
Nu mai puteti introduce alte acte fata de acelea asupra carora instanta de fond s-a pronuntat
Va face in mod sigur apel ! Pt. apel vor fi alte cheltuieli de judecata, in mod normal un contract de asistenta juridica se incheie pt. instanta de fond, apoi un alt contract pt. instanta de apel/recurs. Ati platit onorariul cand ati angajat avocatul, adica inainte, ca asa-i ,,traditia", plata inainte. Cred ca avocatul n-a depus chitanta pt. a nu plati ,,cota" fiscului (dar nu numai fiscului !) In apel nu se pot cere cheltuieli de judecata de la fond, chiar daca ati castigat la fond, dar avocatul poate depune o chitanta pe care sa ,,comaseze" onorariile de la fond + apel, doar sa accepte instanta, adica sa nu fie suma prea mare. Sa stiti ca la fiecare instanta exista o ,,cutuma" in privinta onorariilor (se tine cont de client, de complexitatea cauzei, etc), binecunoscuta si de judecatori si de avocati. Nu prea se sare calul.
george53 a scris:
În situația în care furnizorul face apel în cele 15 zile, la apel , pot cere și onorariul avocatului?

Felicitări pentru câștigarea procesului, dar răspunsul la întrebarea dvs. este ”nu”. Nu puteți avea pretenții în calea de atac promovată de partea adversă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransarea de la reteaua de termoficare a orasului-o ilegalitate? gogaoctavian gogaoctavian Buna ziua!Sunt proprietar al unui apartament cu 2 camere din Timisoara.In luna iulie 2011 am facut la o persoana autorizata un proiect de debransare de la ... (vezi toată discuția)
Contestație amendã datã de politia localã, biroul disciplina în construcții și afișaj stradal. george53 george53 În vara anului 2012 am întocmit și înaintat furnizorului toate actele necesare pentru deconectarea caloriferelor din apartamentul meu de la sistemul ... (vezi toată discuția)