avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este procedura în cazul în care te debranșezi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este procedura în cazul în care te debranșezi de la termoficare fără acordul asociației, dar ai acordul vecinilor și amendă achitată la primărie, și nu vine cineva de la firmă să constate debranșarea? Administratorul amenință că ne va pune la plata

Nu vine nimeni de la Termocalor sa constate debransarea si administratorul ameninta ca ne va pune la plata caldurii.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CristiBorcea , utilizator 22:06, 5 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru debrasare aveti nevoie de acordul firmei de distributie agent termic, in baza unui proiect de debransare si de avizul asociatiei de locatari (nu l-ati primit pentru ca nu ati avut acordul firmei de distributie agent termic. Nu va veni nimeni sa constate debransarea, aceasta fiind facuta pe raspunderea dvs.
Este posibil ca amenintarea dministratorului sa se concretizeze si sa fiti pus la plata, chiar daca sunteti, fizic, debransat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instalarea de centrala termica proprie necesita obligatoriu parcurgerea unei proceduri legal prevazute
Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic a consumatorilor din imobilele de locuit in comun,obligatoriu se poate executa numai dupa obtinerea documentelor din partea vecinilor si asociatiei de proprietari exprimat prin hotarrea adunarii generale
Atat timp cat nu exista proces verbal de debransare asumat si stampilat de furnizorul de agent termic ,nu exista dovada legala ca dv sunteti legal debransat de la sistemul centarlizat de alimentare utilitati situatie in care garantat veti fi obligat sa achitati cote lunare agent termic
acest răspuns util
Trebuie sa le adresati o cerere scrisa ca sa vina.
Va trebui sa va judecati daca nu se rezolva amiabil.
Este o situatie destul.de complicata.
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie sa le adresati o cerere scrisa ca sa vina.

.

Atat timp cat proprietarul nu a parcurs procedura legala de debransare si nu are acordul asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale,este temeinic si legal ca furnizorul de agent termic sa nu dea curs solicitarii acestuia
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oameni buni,
Baietii acestia isteti au facut o procedura de deconectare (nu de debransare) de-ti vine sa-ti iei lumea in cap - adica mai bine cumperi tot CET-ul decat sa-ti deconectezi tu 2-3 calorifere, pentru ca procedura ar fi mai simpla...
Furnizorul nu are niciun interes sa nu-si vanda marfa de proasta calitate, asa ca ma intelegeti!
Bun, banuiesc ca autorul topicului nu se are bine cu asociatia. Asta este, insa nici asociatia nu tre' sa fie Bau-baul blocului. Omul s-a deconectat, probabil prin sudura, apoi, asa cum v-a sfatuit domnul avocat notificati as. prop. in acest sens (aici ar fi bine sa aveti acordul scris al cator mai multi vecini), ii chemati sa constate. Se intocmeste un proces verbal - semneaza partile.
In acest moment as. prop. anunta furnizorul ca are SET-ul mai mic cu xx mp. Adica din totalul SET-ului, scad caloriferele deconectate, in sezonul de incalzire proprietarului nu i se repartizeaza costuri cu incalzirea caloriferelor ci numai a spatiilor comune si a tevilor interioare (la fel ca celorlalti vecini).
Daca totusi as. prop. va repartizeaza costuri cu incalzirea - mai mult decat cele comune, dvs. trebuie sa contestati imediat lista de plata in ceea ce va priveste si ii amenintati ca mergeti in instanta cu dumnealor - cat o fi de greu..., dar banuesc ca si cei de la asociatie sunt oameni, nu ciubote sa nu inteleaga demersul proprietatrilor de a se deconecta de la sistemul centralizat. In fond de ce se deconecteaza oamenii? Au raspuns la aceasta intrebare simpla?
Multa bafta!
PS - Nu am inteles faza cu amenda data de Primarie...

Alte discuții în legătură

Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)