avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este procedura în cazul în care te debranșezi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este procedura în cazul în care te debranșezi de la termoficare fără acordul asociației, dar ai acordul vecinilor și amendă achitată la primărie, și nu vine cineva de la firmă să constate debranșarea? Administratorul amenință că ne va pune la plata

Nu vine nimeni de la Termocalor sa constate debransarea si administratorul ameninta ca ne va pune la plata caldurii.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CristiBorcea , utilizator 22:06, 5 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, furnizorul nu are niciun interes...
Isi taie singur craca de sub picioare...

In mod normal ar trebui convocata adunarea generala si daca se respinge cererea de debransare decide instanta.
Asa e normal.

De aceea, este bine sa vedeti ce hotareste asociatia si chiar daca decide nefavorabil ,in opinia mea , puteti castiga procesul.
Este insa bine sa aveti avocat deoarece procesul nu este asa de simplu...

De ce ziceti deconectare si nu debransare?

De fapt se pun niste sigilii la capatul tevilor.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Procesul de debransare presupune taierea tevilor interioare de la conductele tur-retur comune. Nu se pun sigilii.
Nu cred sa existe vreo sansa, altfel decat sa se urmeze procedura de debransare instituita de firma de distributie agent termic.
Daca se ajunge in instanta, cel mai probabil se vor cheltui niste bani degeaba. Se va invoca o procedura agreata de agentia de reglementare. Banuiesc ca exista si o aprobare in acest sens, desi nu am cunostinta sa fi fost publicat documentul in MO.
acest răspuns util
mi se pare corect. sa faca acum cerere la asociatie,,,si e dreptul lui sa se debranseze...
acest răspuns util
Vezi www.cristiborcea.eu. Aici furnizorul a fost facut KO de Protectia Consumatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)