avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestație amendã datã de Politia Localã, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestație amendã datã de Politia Localã, biroul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal.

În vara anului 2012 am întocmit și înaintat furnizorului toate actele necesare pentru deconectarea caloriferelor din apartamentul meu de la sistemul centralizat de căldură, conform Ordinului 91/2007 al ANRSCE. Deși îndeplineam toate condițiile aceștia nu mi-au emis acel aviz favorabil. Pentru că eu aveam deja montată centrala, iar avizul întârzia să-mi fie acordat, am deconectat eu aceste calorifere și le-am montat pe cele racordate la centrala proprie. Mai mult furnizorul din orașul meu îmi cerea să fac dovada unei alte surse de căldură, alta decât aerul condiționat.
Acum, în plină iarnă, furnizorul a făcut o plângere la Politia Locală, biroul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal iar aceștia vor să intre în apartament să constate dacă m-am deconectat ilegal și normal să plătesc amendă.
Menționez că eu nu am contract cu RADET-ul, contractul este la nivel asociație, iar de la aceștia am acordul.
Nu știu dacă acest birou are competența necesară să mă amendeze, pentru că prin legea lor de funcționare, au competență mai mult în spațiul public.
În situația că mă vor amenda, cum pot contesta amenda?
Cel mai recent răspuns: george53 , utilizator 14:03, 24 Februarie 2013
george53 a scris:
Pentru că eu aveam deja montată centrala, iar avizul întârzia să-mi fie acordat, am deconectat eu aceste calorifere și le-am montat pe cele racordate la centrala proprie. Mai mult furnizorul din orașul meu îmi cerea să fac dovada unei alte surse de căldură, alta decât aerul condiționat.

Pai daca aveati, aveti centrala proprie, aceasta nu este alceva decat aerul conditionat?
Oricum nu aveati voie sa va debransati decat dupa obtinerea aprobarii, plata unei taxe de debransare, intocmirea unui proces verbal de catre echipa trimisa de furnizor.
Apoi cum va incalziti acum? Ati reusit sa incheiati contract cu furnizorul de gaz fara a va debransa legal?

Da, lucratorii de la serviciul de urbanism din cadrul politiei locale au in atributiuni vegherea la respectarea legislatiei in constructii. Modificare unei instalatii comune face parte din aceasta categorie.
Discutati cu ei si vedeti ca nu aplica amenda in toate situatiile. Poate incheia un proces verbal prin care va da un termen in care sa intrati in legalitate.

Nu stiu cum se prezinta situatia in alte localitati, dar banuiesc ca este la fel ca la noi in localitate.
Pentru a te deconecta, mergi pe site-ul furnizorului si ai sa gasesti o procedura de deconectare asa de stufoasa ca mai bine iti faci dosar de emigrare, ca este mai simplu...
Bun, pe aceste considerente, cineva - nu spui cine, persoane importante - proprietarii de la bloc sunt tinuti captivi la sistemul centralizat de incalzire care s-a dovedit si rasdovedit ca fiind total ineficient, astfel ca pe oamenii sanatosi la minte care au realizat ca nu au sa traiasca 500-600 de ani sa se connvinga de revigorarea sistemului, au facut ceea ce trebuia: si-au montat centrale proprii. Acolo unde a fost intelegere atat din partea as. prop. cat si din partea furnizorului, oamenii si-au montat CT fara a mai parcurge acea procedura care te ingrozeste numai cand te uiti la documente. Nu mai spun ca costurile au depasit cu mult posibilitatile majoritatii dintre noi, dar asta e daca vrei sa mai traiesti cativa ani in conditii decente, sacrifici din alte cheltuieli si-ti procuri CT.
Eu zic sa atati calm si ce-o fi, o fi. Mergeti in instanta si contestati procesul verbal de amenda. Ideea este sa nu fiti singur - probabil ca mai sunt proprietari in situatia descrisa...
Succes!
Într-adevăr documentația pentru deconectare este foarte stufoasă dar eu am înaintat toate documentele necesare. Cu toate acestea ei tot nu mi-au dat avizul. Mai mult, în metodologia luată de la ei au trecut și faptul că trebuie să am montată centrala termică, în condițiile în care în ordinul ANRSCE 91/2007 specifică faptul că trebuie să am montat contorul de gaze.
Cred că tot în instanță se rezolvă. Îmi pare rău că nu i-am dat în judecată imediat ce mi-au respins dosarul deși eu am plătit eliberarea avizului.
Argumentele în favoarea mea sunt: 1. Nu am contract personal cu RADETul.
2. Nu am umblat la instalația comună. Radiatorul (caloriferul) dacă se defectează, mi-l repar singur.
3.Instalația termică din bloc este prevăzută cu repartitoare de costuri, iar un calorifer cu robinetul închis se comportă ca și unul deconectat.
4. Plătesc la RADET părţile comune și țevile din casă ca toţi locatarii.
5.Am avizul asociației de locatari şi a vecinilor.
Practic mie-mi lipsește doar o hârtie de la RADET, pe care refuză nejustificat să mi-o emită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare efectuata=plata integrala a intretinerii pe perioada iernii sorina_m sorina_m Buna ziua! Am o situatie din care nu stiu cum sa ies. Oricum as da nu imi va fi bine. Situatia sta in felul urmator: Sunt debransata de la furnizorul termic, ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)