avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare efectuata=plata integrala a intretinerii pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare efectuata=plata integrala a intretinerii pe perioada iernii

Buna ziua!
Am o situatie din care nu stiu cum sa ies. Oricum as da nu imi va fi bine.
Situatia sta in felul urmator: Sunt debransata de la furnizorul termic, cu acte in regula, cu acordul vecinilor si asa mai departe de cativa ani buni. Dupa noua lege, sunt obligata sa platesc integral costul cu incalzirea in iarna ce urmeaza si tinand cont ca iarna trecuta a fost 6 milioane pentru vecini, nu pot decat sa imi imaginez ce se poate intampla. Centrala termica nu am si nu mi se pare o investitie care merita(sunt pensionara si nu imi permit sa cumpar in acest moment). De cand sunt debransata, folosesc un aparat de aer conditionat(fiind montat in balcon inchis, functioneaza si iarna) si calorifere electrice.
Dupa cum sustine asociatia de proprietari am 3 variante:
1)imi montez centrala si platesc 30% sau 50% din costurile cu caldura(dupa cum scrie in lege)
2)ma rebransez si platesc integral
3)nu ma reconectez, dar voi plati integral si asa!
In cazul variantei 1, se spunea asa: "in cazul in care aveti centrala sau alte surse de incalzire". Intrebarea mea este: se accepta aerul conditionat, caloriferele electrice ca fiind alte surse de incalzire?
Si vi se pare situatia normala? Mentionez ca sunt singura debransata total din scara si chiar bloc.
Daca cineva stie cum as putea iesi din aceasta situatie, va rog sa imi spuneti.
Va multumesc.
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: sorina_m , utilizator 16:02, 18 Septembrie 2010
Sursele de caldura mentionate de dvs,fiind independente de sistemul centralizat,sunt considerate alte surse
Exista undeva in lege, ordonanta mentionat ceva? Pentru ca stiu ca daca ma voi duce la asociatie cu aceasta varianta, voi avea probleme si vor cere tot felul de dovezi. Daca ar fi fost mentionate undeva ca variante, as fi avut o foaie cu care sa demonstrez. Cu facturile de la aerul conditionat sau calorifere nu cred ca rezolv nimic.
Dv. aveti 2 variante, nu 3 si anume:
- daca sunteti conectata la sistemul centralizat;
- daca NU sunteti conectata la sistemul centralizat;

Rostul platii "la comun" a caldurii de catre cei deconectati, indiferent ca au CT sau se incalzesc de la alte surse este acela de a plati caldura pe partile comune si pe tevile care le trec prin apartamente, intrucat beneficiaza de un minim de caldura de la aceasta infrastructura comuna.

Deci dv. nu puteti fi pusa la plata integrala a caldurii deoarece sunteti deconectata, ziceti dv. cu acte in regula, adica este esential sa aveti avizul furnizorului pentru deconectarea de acum cativa ani.
Daca nu aveti acest aviz de la furnizor si numai in acest caz ati putea fi pusa la plata caldurii integral.
Am acel aviz. Asa ca urmeaza sa ma cert cu cei de la asociatie.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație amendã datã de politia localã, biroul disciplina în construcții și afișaj stradal. george53 george53 În vara anului 2012 am întocmit și înaintat furnizorului toate actele necesare pentru deconectarea caloriferelor din apartamentul meu de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Este corect vasilicadan vasilicadan Buna ziua,am un ap.cu 5 camere la care incalzesc 2 camere (buc. si sufragerie) la centrala de cartier iar una din cele 3 camere mai bag din cand in cand un ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)