In speta dupa deschiderea procedurii falimentului si numirea lichidatorului , acesta purcede la desfacerea contractelor individuale de munca in baza art.65 alin 1 coroborat cu art. 60 alin 2 pentru o persoana care prezinta concediu medical cu o durata totala de mai mult de un an (pt cod de boala 14 neoplasm).
ITM spune ca nu e corect ,lichidatorul spune ca da ..cine are dreptate?
Exista in OUG 158/2005 articolul 32, care mentioneaza ca:
"In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile [revazute la art.2 alin.(1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate."
Din punctul ITM-ului de vedere s-ar putea sa fie cum zice, deoarece nu poate inceta un contract de munca in timpul unui concediu medical (timp in care contractul este suspendat).
Dar, avand in vedere durata acestui certificat medical si faptul ca societatea nu va mai exista probabil la sfarsitul acestei perioade, cred ca e de bun simt inchiderea contractului de munca si plata indemnizatiei in continuare de catre casa de sanatate.
am sustinut la fel mai ales ca art.60 alin 2 din c muncii prevad calar ca interdictiile de concediere cu caracter temporar nu se intind si asupra cazurilor cand angajatorul este in faliment sau reorganizare judiciara