avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce conditii se acorda concediu de studii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce conditii se acorda concediu de studii?

Sunt in ultimul an la facultate, am dreptul la concediu de studii? In ce conditii? Cat? Cu cat timp inainte de examene?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 10:21, 29 Martie 2010
Pâna la 60 de zile aveţi dreptul la concediu de studii pe an . Dacă nu este plătit,nu este o obligaţie de timp ca să anunţaţi cu mult timp înainte, faceţi cererea cu 5 zile înainte,dar dacă vă plăteşte -în caz că sunt de acord,trebuie să-i anunţaţi cu minim 30 de zile înainte .
Se poate să vă şi refuze acordarea concediului pe motiv că aveţi de muncă.Totul e posibil.
Succes.
Acordarea concediului de studiu, platit sau nu este la dispozitia angajatorului ca aprobare.
adrianr a scris:

Sunt in ultimul an la facultate, am dreptul la concediu de studii? In ce conditii? Cat? Cu cat timp inainte de examene?

Potrivit art.61 alin.2 din CCMN, salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma în învatamantul superior. Acest concediu se poate acorda si fractionat, la cererea salariatului.
..... aveti dreptul si la 10 zile lucratoare concediu formare profesionala ( de studii) cu plata!!!
Scuze interventia... Depinde unde lucrezi ...de exemplu in cadrul MApN concediul de studii este de 30 de zile pe an (platite) dar beneficiarului ii este oferit doar in 2 transe cate 15 zile. Eu lucrez in sistem si am aceeasi problema, dar aici este obligatoriu ca studiile sa nu fie facute la zi doar F.F sau I.D caci altfel se presupune ca nu poti avea un loc de munca stabil frecventand cursurile la zi.

Alte discuții în legătură

Concediu de studiu D@nutzu D@nutzu Buna seara, Am si eu 2 intrebari legata de \"Concediul de studiu\" si anume: Am dreptul legal sa-mi iau concediu de studiu in afara concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata comanescumf comanescumf Vreau sa cer suspendarea contractului de munca pentru 2 ani,prin concediu fara plata, pentru studii. Exista vreo limitare referitoare la durata ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii sau concediu fara plata? eleonora78 eleonora78 sunt angajata la o firma, iar la inceputul lunii iulie am licenta de dat la ASE Buc. Am cerut concediu de studii si mi s-a raspuns ca nu e formare profesionala ... (vezi toată discuția)