avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina in timpul somajului

Am ramas fara serviciu anul trecut din luna iunie. Din cauza neregulilor din firma cartea de munca am luat-o in august cand am depus-o la somaj incepand cu 27 august. Perioada de somaj este stabilita pana in noiembrie 2010. Intre timp am ramas insarcinata acum am 6 luni si jumatate o sa intru in curand in prenatal. Mentionez ca am dat firma in judecata, am castigat dar au facut recurs, oricum sansele lor sunt minime de a castiga deoarece au facut multe greseli. Prin proces voi castiga reincadrarea. Cum se procedeaza in acest caz atata timp cat eu o sa nasc? si Daca nu se termina procesul pana atunci cei voi lua indemnizatie corespunzatoare?
Va multumesc.
O zi buna
Dani
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 10:07, 27 Martie 2010
Trebuie sa aveti 12 luni consecutiv de realizare de venituri( inclusiv somaj).Daca ati intrerupt mai mult de o fractiune de 1/2 din luna nu beneficiati.
In timpul somajului aveti dreptul la concediu medical (deci, inclusiv la cel de sarcina si lauzie).

De asemenea, puteti, dupa minim 42 zile de la nastere, sa intrati in concediu pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si nastere ramona anomar ramona anomar Buna ziua!Am lucrat cu contract de munca din 01.11.2008 pana in 08.01.2010.Am intrat apoi din data de 08.01.2010 in somaj care se termina in 08.07.2010 . In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil maria_pop maria_pop buna ziua.am o intrebare,sunt insarcinata in 27 sapt,iar firma la care lucrez intra in faliment iar in concediu prenatal nu pot sa intru numai din 15 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate..... helisstalin helisstalin Sunt profesor suplinitor si am contract de munca pe perioada determinata, pana la 31 aug 2010. Sunt insarcinata si in august 2010 voi fi un 7 luni de sarcina. ... (vezi toată discuția)