avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Competenta executorilor judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

Competenta executorilor judecatoresti

Buna ziua!Am de executat silit o hotarare judecatoreasca in care o firma ne este datoare 300.000 milioane lei impreuna cu dobanda legala.Firma se afla la 500 km de sediul firmei noastre.Intrebarile mele sunt:1.Trebuie sa contactez un executor judecatoresc din zona repectiva?2.Daca firma nu are bani in conturi,nu are spatii proprii s.a.m.d.,ce se poate face?..Se poate atrage raspunderea pe bunurile proprii ale administratorului?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 21:21, 27 Martie 2010
Executarea silita va fi efectuata de catre un executor de la sediul debitorului sau tertului poprit (in caz ca exista).
Administratorul, in afara bunurilor din patrimoniul societatii, raspunde pentru creanta pe care o are si cu bunurile proprii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cristianna a scris:

Daca firma nu are bani in conturi,nu are spatii proprii s.a.m.d.,ce se poate face?..Se poate atrage raspunderea pe bunurile proprii ale administratorului?Va multumesc

Daca executorul judecatoresc, urmare a cererii de executare silita cu care a fost investit de catre un creditor, constata ca debitorul nu este solvabil, aveti posibilitatea sa cereri deschiderea procedurii insolventei, cf.L:85/2006 impotriva debitorului SC. Abia in cadrul acestei proceduri, la cererea lichidatorului, judecatorul sindic poate pronunta o hotarare privind atragerea raspunderii personale a persoanelor din conducerea SC sau a persoanelor care au "contribuit" la starea de insolventa a firmei debitoare.
Va multumesc pentru raspunsuri.Ultimul raspuns genereaza o noua intrebare,data fiind situatia noastra.La sfarsitul lunii mai 2010 s-ar fi prescris aceasta datorie,firma noastra introducand actiunea foarte tarziu.Ma astept ca peste o luna sa ne vina hotararea motivata,urmeaza investirea etc,executarea...Daca vom constata ca nu sunt solvabili,si vom declansa procedura insolventei iar acest lucru se va intampla dupa luna mai vom mai fi in termen sa cerem deschiderea acestei proceduri?
Cred ca dvs. vorbiti despre doua lucruri diferite: prescriptia dreptului la actiune si prescriptia dreptului de a cere executarea silita. Fiti putin mai explicita, va rog.

Aveti sau nu aveti o hotarare judecatoreasca susceptibila de a fi executata silit?
Termenul de a cere executarea silita a obligatiei stabilita prin HJ curge de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. Dreptul de a cere executarea silita se naste la data cand HJ a ramas definitiva sau irevocabila (depinde de HJ).
Da avem o hotarare judecatoreasca susceptibila de a fi executata silit.Problema mea este urmatoarea:daca pana in luna mai cand s-ar fi prescris dreptul la actiune pentru recuperarea datoriei,noi nu obtinem banii,mai suntem in termen dupa luna mai pentru a introduce o cerere de deschiderii a procedurii de insolventa?Adica ,instanta ar putea respinge aceasta cerere pe motiv ca au trecut 3 ani?Sper sa fi reusit sa fiu mai clara si scuze pentru ambiguitate.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Contestatie si cerere reorganizare aadynna aadynna ati intalnit vreo contestatie la cerere declansare procedura insolventa in care sa se ceara reorganizarea judiciara, in caz de respingere a contestatiei ? ... (vezi toată discuția)
Prescripție plata salarii compensatorii agentu008 agentu008 Buna ziua! Daca o persoana a fost disponibilizata de la termocentrala Doicesti cu plata salariilor compensatorii, fiindu-i plătita o transa din suma totala ... (vezi toată discuția)
Declarare creanta constand in cheltuieli de judecata Irina S. Irina S. In timpul judecarii unui dosar de insolventa/faliment, inainte de inchiderea procedurii, se mai poate declara o creanta provenita dintr-o HJ prin care au fost ... (vezi toată discuția)