avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intr autonoma, legata sau partenera?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intr autonoma, legata sau partenera?

Buna ziua tuturor!

Va prezint urmatoarea speta:
un SRL din Romania are 3 asociati : 1 firma din Franta cu 80% din capitalul social si puteri depline, 10% o persoana fizica din Romania si 10% tot o persoana fizica din Romania. Cele 2 societati sunt complet diferite, au obiecte de activitate diferite, au contabilitate proprie (nu tin contabilitate consolidatra), nu au semnat o fisa de parteneriat. Intrebarea este: in ce categorie se incadreaza firma din Romania: autonoma, partenera sau legata?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danasrl , utilizator 09:19, 29 Martie 2010
Autonoma.
Daca sunteti amabil se poate justifica raspunsul? Pentru ca, conform legii persoana juridica din Franta detine mai mult de 50% din capitalul social al SRL-ului din Romania si are drepturi depline in ceea ce priveste deciziile referitoare la comitetul director, angajari, etc.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)
Infintare nicoljean nicoljean Buna ziua.As dorii sa infintez o societate mixta romano-franceza, si as avea nevoie de explicarea in amanuntit a demersurilor necesare.Multumesc. Cu respect (vezi toată discuția)
Pot sa trimit in somaj o persoana care ocupa functia de director general? vornicu lumi vornicu lumi Va rog sa-mi spuneti daca pot sa trimit un director general in somaj,deoarece firma merge foarte prost si nu mai putem sa-i suportam salariul(mai ales ca mare ... (vezi toată discuția)