avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune. Ce este de facut?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune. Ce este de facut?

Sunt din loc/jud Tulcea, am 23 de ani si in noaptea de 23 spre 24 martie 2010 la ora 3 :15 am jost agresat si lovit de o persoana cu pumnul si cu obiecte din sticla: pahare carafe si farfurii, fara nici un motiv. In urma acestui incident am sesizat politia si am fost dus la urgenta la spital. Acum am ochiul drept vanat, urechea dreapta vanata plus alte rani pe fata si mana dreapta custa in 4 locuri. Am fost la medicul legist si urmeaza sa imi elibereze certificatul medico legal. Dupa obtinerea acestuia ce trebuie sa fac sa il dau in judecata pe agresor sau sa merg cu certificatul medico legal mai intai la politie? Martorii mi-au spus ca dupa ce eu am plecat la spital au venit cei de la politie si cei de la criminalistica pentru a face poze, chiar in astfel de situatii vin si cei de la criminalistica (pentru ca politia sa speriat ca eu am pierdut f mult sange) si daca da, in instanta mi se pot da pozele ca dovezi? In ce conditii i se poate deschide respectivului agresor dosar penal in functie de zilele de ingrijire din certificatul medico legal sau de ce? Cam car costa un proces civil avand la baza o astfel de cauza si pentru a mi se acorda daune morale? Eu acum benificiez de concediu medical de 6 zile pana mi se vor scoate atele de la mana. Va rog, sa-mi raspunde-ti la aceste intrebari ca sa ma gandesc bine ce am de facut. Daca nu intelegeti ceva sau aveti sa-mi adresati intrebari va stau la dispozitie.
Va multumesc anticipat,
si astept raspunsurile dumneavoastra !!!
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 22:12, 21 August 2010
da ,dep la dosar la politie si pozele si certif medico-legal si tot ce aveti ca pe baza probelor de la dosar parchetul il trim in jud sau nu,contactati un avocat.Succes!
Mergeti la politie cu certificatul si faceti plangerea.
Va constituiti parte civila si astfel se va judeca si actiunea civila in procesul penal si nu va costa nimic, e scutita de taxa de timbru.
Dvs. nu trebuie sa va mai ingrijiti de poze, este obligatia organelor de cercetare sa caute dovezi.
In baza documentelor pe catre le detineti formulati plangere
Nu va revin obligatii financiare
Mergeti la politie si depuneti plangere impotriva agresorului in termenul legal prevazut de lege. In functie de zilele de ingrijire medicala specificate in certificatul medico-legal se va stabili incadrarea juridica a faptei.
In cadrul procesului penal vă puteti constitui parte civila solicitand daune morale si materiale.
Poate nu m-am exprimat eu corect insa plangerea la politie a fost facut in dimineata in care sa intamplat incidentul. Trebuie sa mai fac alta plangere la politie? Cei de la politie mi-au spus ca ii vor intocmi dosar penal, acesta in ce conditii se face unei persoane? Daca tot am facut plangerea la politie, urmatorul pas care este?

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Victima a unei agresiuni. ce trebuie sa fac? c.l.s. c.l.s. Buna ziua. Am o problema si vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac in aceasta situatie. Zilele trecute am avut un schimb de replici cu un vecin (fiecare dintre ... (vezi toată discuția)