avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SOLUTIONARE DOSAR?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SOLUTIONARE DOSAR?

va rog daca imi poate spune cin eva ART. din CPcare se refera la termenul de solutionare a unei plingeri penale multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 20:26, 28 Martie 2010
Nu exista un termen prevazut pentru solutionarea cauzelor, insa exista unele principii conform carora cauzele trebuie tratate cu celeritate, aduca in mod operativ .Depinde foarte mult de cat de mult timp se aloca cercetarii penale , etapa in care organele penale constata daca trebuie sa se inceapa ori nu urmatrirea penala , faza in care se aduna probe pentru a se sti daca invinuitul trebuie trimis in judecata , apoi se intocmeste rechizitoriul , actul de inculpare , cu care debuteaza faza de judecata. Si abia cand , dupa ce sunt administrate probele , si inculpatul fie este achitat, fie se da o hotarare impotriva acestuia i , prin care este gasit vinovat , se poate spune ca s-a solutionat cauza , insa practic nici atunci , deoarece mai exista si caile de atac....
DA, nu exista niciun text de lege in sensul dorit de dvs. ca parte vatatamata.
In ce termen ati considera ca ar trebui solutionata si din ce motiv?

avocat Claudiu Lascoschi
Asa cum au aratat si colegii mei acel termen legal nu a fost inca "inventat"!
Este de retinut totusi faptul ca, daca staruiti in fata organelor de ancehta prin solicitari scrise (motivate) sau audiente puteti reduce considerabil perioada de solutionare.
In caz contrar solutionarea cauzei ar putea sa se intinda pe o perioada extrem de lunga!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale ContSters126925 ContSters126925 in cazul in care parchetul spune ca a intervenit prescriptia raspunderii penale, mai stabileste existenta faptei, respectiv a vinovatiei? desi nu fac ... (vezi toată discuția)
Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)