tare interesant este articolul.
exact asa am observat si eu de exemplu la o anumita judecatorie din prahova, avocatii si magistratii sunt in mare procent rude... de aceea se ajunge ca un avocat in sud sa fie angajat in procese din centrul si nordul rom.
clientul deja se sperie de faptul ca avocatii dintr-un anumit barou mic sunt ca o familie si le este teama sa nu fie "vanduti" partii adverse.
nu stiu cum se procedeaza cu admiterea cand vine vb de un barou mic dar stiu o stagiara care habar nu are cum se face citarea... daca e posibil asa ceva.
sa credem ca la barourile mici se folosesc foarte multe pile?
Nu zic ca nu are cel putin un "sambure" de adevar insa -cel putin pe alocuri- e cam trasa de par. Spre exemplu niciodata un magistrat nu o sa ceara numirea unui anumit avocat. Desemnarea acestuia se face de catre barou la adresa inaintata de instanta
@avokitten
Eu am vazut si avocati trecuti de a doua tinerete care au mari probleme in ceea de priveste procedura citarii. La fel fel cum am vazut si "tinerei" care aveau o pledoarie (oratorie, cunostinte, gestica, rationament judiciar etc) incat ma ofticam ca n-am un reportofon cu mine :))))
Pe mine sincer nu m-ar deranja nici sa ii bage pe toti copiii avocatilor, magistratilor etc fara examen... INSA sa dea o posibilitate reala si decenta tuturor celor care vor sa urmeze profesia. Piata ii va cerne...
Chiar daca autorul articolului abereaza juridic pe alocuri (vezi solicitarea judecatorului de a se numi un anumit avocat ca aparator din oficiu), articolul ramane interesant pentru ca imbraca demonstratia a ceva stiut (vechi) intr-o forma noua, matematica, sau cel putin asa ne lasa sa credem atat timp cat nu putem dovedi contrariul.
Cu toate acestea de ce nu am putea sa credem aprioric, spre exemplu, ca fiii unor matematicieni, se vor prezenta mai bine pregatiti (in raport cu alti copii de varsta lor) la un examen sau un concurs de matematici?
In acesta evident posibila situatie s-ar incalca sau nu teoria probabilitatilor (al fenomenelor caracterizate de incertitudine si intamplare)?
Cu toate acestea de ce nu am putea sa credem aprioric, spre exemplu, ca fiii unor matematicieni, se vor prezenta mai bine pregatiti (in raport cu alti copii de varsta lor) la un examen sau un concurs de matematici?
Aveti "perfecta dreptate" (sic!)..copiii de avocat sunt mai bine pregatiti..noi, restul, tinem cartile invers#-o
sergiu24 - concluzia pe care o formulezi este eronata.
Eu nu am zis nicaieri ca fiii / ficele avocatilor sunt mai bine pregatiti ori mai putin pregatiti decat ceilalti avocati.
Articolul audio facea referire la coruptie in cadrul barourilor mici.
Sau mai bine zis incerca sa dovedeasca faptul ca in barourile mai putin numeroase ca si numar de avocati, exista in mod cert coruptie si aceasta poate fi dovedita pe baza unor formule si teorii din matematica.
Din punctul meu de vedere aceasta este doar o presupunere neacoperita de realitate, poate doar de putina rautate.