avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer de proprietate parinti-copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer de proprietate parinti-copil

V-as ruga sa-mi spuneti si mie care e cea ieftina si sigura modalitate de a trece un apartament(proprietatea parintilor) pe numele copilului(eu).Ptr a se avita alte intrebari mentionez ca nu mai exista alti frati sau surori si parintii n-au nici un fel de pretentie.
Cel mai recent răspuns: Iulyan85 , utilizator 21:25, 27 Martie 2010
donatia
Orice act juridic costa la fel.
Deci, nuveti reusi sa evitati plata taxelor catre stat.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Orice act juridic costa la fel.
Deci, nuveti reusi sa evitati plata taxelor catre stat.

avocat Claudiu Lascoschi

sub aspectul platii onorariului catre notar, da! domnul avocat are dreptate.. dar la donatie numai platesc parintii dvs impozit pe vanzare
Aici pe forum parerile sunt impartite.
Vanzarea-cumpararea intre rude de gradul I e la fel de ieftina ca donatia, pt ca se ia in considerare valoarea stabilita de parti, nu grila.

Cel mai bine intrebati un notar.
Diferenta de cost intre autentificarea unei donatii si a unui contract de vanzare cumparare este foarte mica. Donatia costa mai putin , dar diferenta e foarte mica!B-)

Alte discuții în legătură

Donatie ? MikuVesel MikuVesel Parinti mei au un apartament cu 3 camere si o garsoniera ...apartamentul vor sa mi-l doneze mie . ce pot face sa ma asigur ca actul de donatie devine ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare casa intre parinti si copii Marietae Marietae ma intereseaza care este cel mai sigur contract intre: donatie, contract de intretinere, contract vanare cumparare dintre parinti si copii si care este cel ... (vezi toată discuția)