avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mentionarea probei video in procesul verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mentionarea probei video in procesul verbal

Buna seara,

Agentul constatator este obligat sa mentioneze in cuprinsul procesului-verbal daca are o proba video impotriva contravenientului? Mentionez ca este vorba despre o amenda pe care am primit-o pentru neacordare de prioritate. In momentul in care am fost oprita de agent , acesta nu mi-a spus cum a constatat contraventia si nici pe pv. nu apare vreo mentiune in acest sens. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu, cf. prev. OG 2/2001, acesta nu este un motiv de nulitate al pv.
Nulitatile sunt expres prevazute in OG 2/01.
Formulati plangere contraventionala, prin care veti cere anularea p-v de contraventie(nu nulitatea!), si cereti instantei ca intimatul sa faca proba inregistrarii video. In multe cazuri, cei de la rutiera sterg aceste inregistrari (asta in situatia in care chiar le-au avut !) si se trezesc ca nu au ce trimite instantei, daca li se cere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Ar fi trebuit sa se mentioneze, daca contraventia a fost inregistrata video, exact cum se mentioneaza in cazul depasirii vitezei legale. ( inregistrata de "aparatul radar montat pe autovehiculul cu nr. ... MAI ...... ")
Daca agentul nu a facut mentiune si nu are nici inregistrarea, cu atat mai bine. Atacati procesul verbal in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Nementionarea faptului ca a fost efectuata inregistrare video nu atrage nulitatea procesului verbal, dar dvs puteti contesta acest proces verbal si puteti solicita in instanta sa se faca dovada faptului ca ati parcat neregulamentar!B-)
Da, daca nu exista probe aveti sanse sa iesiti bine.
Multumesc mult pentru raspunsurile primite. Intentionez sa contest procesul verbal si sper sa am castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Cine este agentul constatator? inregistrare video sau plansa foto? cyan cyan conform art. 109 din oug 195 constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de politistul rutier iar constatarea contraventiilor se poate ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)