Agentul constatator este obligat sa mentioneze in cuprinsul procesului-verbal daca are o proba video impotriva contravenientului? Mentionez ca este vorba despre o amenda pe care am primit-o pentru neacordare de prioritate. In momentul in care am fost oprita de agent , acesta nu mi-a spus cum a constatat contraventia si nici pe pv. nu apare vreo mentiune in acest sens. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu, cf. prev. OG 2/2001, acesta nu este un motiv de nulitate al pv.
Nulitatile sunt expres prevazute in OG 2/01.
Formulati plangere contraventionala, prin care veti cere anularea p-v de contraventie(nu nulitatea!), si cereti instantei ca intimatul sa faca proba inregistrarii video. In multe cazuri, cei de la rutiera sterg aceste inregistrari (asta in situatia in care chiar le-au avut !) si se trezesc ca nu au ce trimite instantei, daca li se cere.
Ar fi trebuit sa se mentioneze, daca contraventia a fost inregistrata video, exact cum se mentioneaza in cazul depasirii vitezei legale. ( inregistrata de "aparatul radar montat pe autovehiculul cu nr. ... MAI ...... ")
Daca agentul nu a facut mentiune si nu are nici inregistrarea, cu atat mai bine. Atacati procesul verbal in instanta.
Nementionarea faptului ca a fost efectuata inregistrare video nu atrage nulitatea procesului verbal, dar dvs puteti contesta acest proces verbal si puteti solicita in instanta sa se faca dovada faptului ca ati parcat neregulamentar!B-)
Multumesc mult pentru raspunsurile primite. Intentionez sa contest procesul verbal si sper sa am castig de cauza.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Radar
ONU EMIL
Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)