avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recursul nul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recursul nul

V-as solicita o opinie ,cu privire la speta mea.
V-as ruga , in mod respectuos sa-mi spuneti care ar fi forma cai de atac extraordinara si articolul din cpc, pentru un recurs constatat nul de instanta.Decizia instantei a fost: Constată nul recursul declarat de reclamantă. Respinge ca nefondat recursul declarat de pârât. Irevocabilă.M-a refer la calea extraordinare de retractare a revizuirii,sau calea contestatiei in anulare Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
- -

Cel mai recent răspuns: officemvp , utilizator 13:29, 1 Aprilie 2010
Pentru ce a fost declarat nul recursul? ...
Probabil ati declarat recurs amandoua partile, dar reclamanta nu l-a timbrat si l-a anulat ca netimbrat?
pentru procmarci .recursul a fost timbrat,motivat in fapt si drept,semnat,in termenul de decadere de 15 zile calendaristice dela comunicare,Recursul a fost depus la instanta a carei hotarare se ataca. singura situatie ar fii ca instanta sa invoce o exceptie de ordine publica,chia daca pe fond ,instanta a respina cererea paratiilor ptr.exceptia de autoritate de lucru judecat.Ce sfat i-mi dati,sa merg pecontestatie in anulare,sau pe revizuire .Multumesc anticipat tuturor.
Contestatia in anulare se poate dispune in caz ca instanta de recurs nu a avut in vedere toate motivele de fapt, de nelegalitate si temeinicie ale hotararii atacate.

singura situatie ar fii ca instanta sa invoce o exceptie de ordine publica,

Acest aspect tine tot de aceasta cale extraordinara de atac, forma speciala a acesteia.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
pentru D-na avocat Ioana Stoica :recursul a fost constatat nul,pentru lipsa in motivele de drept a art.304 pct 8 si 9 Va Multumesc .Sarbatori fericite si Paste fericit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Efecte revizuire ceruta doar de unul dintre reclamanti eugen82 eugen82 Intr-un dosar cu trei reclamanti, acestia au solicitat paratei pretentii, aceeasi suma datorata fiecaruia in parte si avand ca temei fapta ilicita a ... (vezi toată discuția)