avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri accident

Va rog sa ma ajutati in demersul meu.
In data de 11.03.2010 tatal meu a fost lovit de un autobuz in timp ce se afla pe trotuar, la trecerea de pietoni, in asteptarea culorii verde a semaforului. Transportat la spital a decedat in aceeasi noapte. In acest accident a mai fost implicat un autoturism. Din primele cercetari la fata locului Politia i-a gasit vinovati pe ambii soferi astfel: soferul de autobuz art.53 al.1, art.123 lit.f din HG1391/2006, iar soferul autoturismului art.59 al.2 din OUG 195/2002 rep.
Spuneti-mi va rog ce pasi sa urmez, care ar cuantumul despagubirii care as putea sa o solicit si de la cine ( cei doi soferi, companiile asiguratoare ale celor doua masini)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:52, 28 Martie 2010
Asteptati concluziile autoritatilor ,dupa care in calitate de mostenitor ,aveti dreptul sa va constituiti cu drepturi si pretentii impotriva celor vinovati
De preferat consultare/angajare avocat
Pretentiile privind daunele civile, le veti formula impotriva vinovatului de vatamare/omor din culpa stabilit de instanta.Articolele indicate se refera la incalcarea codului rutier.Asiguratorul va fi chemat in garantie de catre asiguratul vinovat si va acoperi pretentiile pentru daune materiale si morale formulate de dv. in calitate de mostenitor.
Cercetarea penala se efectueaza tinindu-se cont si de raspunderea contraventionala retinuta in sarcina celor doi conducatori auto insa este esential a se stabili legatura de cauzalitate dintre fapta unuia sau a a ambilor soferi si deces.
In situatia in care se va pune in miscare actiunea penala fata de unul sau de ambii conducatori auto, la solicitarea celor interesati, vor (va) fi conceptati in proces si asiguratorii de raspundere civila pentru a raspunde de prejudiciul cauzat de asigurat sau conducatorul auto. Este de retinut ca si in perioada cercetarilor penale se poate formula o cerere de despagubire adresata asiguratorului iar indemnizatia poate fi stabilita amiabil cu indeplinirea unor conditii.
Limitele despagubirii vor fi acordate in functie de cum va veti prezenta in fata asiguratorului, fiind multi factori care determina indinderea compensatiei ce veti obtine.

I L O
insurance law office a scris:

Este de retinut ca si in perioada cercetarilor penale se poate formula o cerere de despagubire adresata asiguratorului iar indemnizatia poate fi stabilita amiabil cu indeplinirea unor conditii.
Limitele despagubirii vor fi acordate in functie de cum va veti prezenta in fata asiguratorului, fiind multi factori care determina indinderea compensatiei ce veti obtine.
I L O

In cazul de fata, niciunul dintre asiguratori nu va admite/primi avizarea de dauna, pana nu se stabileste vinovatul pentru omor din culpa(numai existenta culpei angajeaza raspunderea civila).Afirmatia ramane valabila pentru situatiile in care vinovatia este evidenta , fiind implicat un singur vinovat/asigurator si se emit pretentii de catre unul dintre proprietarii de autovehicule implicate.
In cazul dvs. probabilitatea ca cei doi cond. auto sa dea vina unul pe celalalt in raspunderea uciderii din culpa e f. mare, asa ca dosarul va avea o durata lunga de timp pana la solutionare. se vor face expertize , se vor audia martori, etc. si, intr-un tarziu, dosarul va ajunge in instanta, unde se va stabili in mod cert cine raspunde de decesul tatalui dvs. In instanta, exista judecata in fond, apelul si recursul, astfel incat e bien sa va inarmati cu rabdare si sa contactati un avocat familiarizat cu acest domeniu, sa va reprezinte interesele.

Alte discuții în legătură

Despaguburi in urma unui accident mortal de circulatie morley morley Tatal meu a decedat in urma unui accident mortal produs in ianuarie 2009,era pasager intr-un autoturism care a virat la stinga ,masina in care se afla a fost ... (vezi toată discuția)
Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)