avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despaguburi in urma unui accident mortal de circulatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despaguburi in urma unui accident mortal de circulatie

Tatal meu a decedat in urma unui accident mortal produs in ianuarie 2009,era pasager intr-un autoturism care a virat la stinga ,masina in care se afla a fost lovita din sens opus de un autoturism care circula cu viteza de 82km/h in localitate.
Din expertiza efectuata la Timisoara a reiesit ca ambii conducatori auto sunt de vina.
In acest moment se face dosarul pentru urmarire penala a unuia dintre soferi , al autoturismului in care se afla tatal meu. De la cine pot cere despagubiri? de la conducatorii auto? sau de la asiguratorii celor doua autoturisme
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:03, 26 Mai 2011
Daca vina este comuna, normal ar fi trebuit sa fie ambii urmariti penal.probabil numai unul pentru ucidere din culpa.Pentru orice eventualitate, in baza documentului care stabileste vina, avizati dauna la ambii asiguratori iar chemarea in judecata o faceti atat nominal cat si in solidar pe cei doi asiguratori.Instanta va stabili atat vinovatia finala, cat si cuantumul raportului de despagubire.
Astazi am fost chemat la politie,ati avut dreptate ambii conducatori auto vor fi urmariti penal. Dar amandoi au mai formulat catava intrebari referitoare la expertiza efectuata la laboratorul din Timisoara, asa ca iarasi mai avem de asteptat pana ce dosarul se va inainta dosarul in instanta!
Este normal ca lucrurile sa se miste asa de incet? Doar dupa expertiza am asteptat 18luni!
Cam cat dureaza dupa ce dosarul este inaintat in instanta? pana ce se da sentinta in cazul celor doi?
Greu de raspuns#-o
Exista procedurile dupa care se judeca o cauza, cu drepturi pentru cei implicati,(unul s-a si produs:critica expertizei).Intentia vinovatilor este sa fie cat mai putin implicati, eventual absolviti de vina sau incheierea cauzei fara urmari prea grave.Exista multe motive(absolut legale) prin care se poate tergiversa un proces, in scopul prelungirii timpului pana la raspunderea finala.
Inarmati-va cu rabdare X-(
Ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa poata cere cat de mult se poate pt a obtine ceva. Cat anume veti primi , asta va stabili instanta. Dv va trebui sa pregatiti toate chitantele cu care ati platit cheltuielile de inmormantare
pomenile parastasele etc. Se pot cere si daune morale vedeti ce va sfatuieste avocatul. Sincere condoleante pt tatal dv si succes pt dv in recuperarea macar a pagubelor fizice produse de vinovati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident relu101 relu101 Va rog sa ma ajutati in demersul meu. In data de 11.03.2010 tatal meu a fost lovit de un autobuz in timp ce se afla pe trotuar, la trecerea de pietoni, in ... (vezi toată discuția)
Accidentarea mortala a mamei pe trecere de pietoni Pojar Pojar Mama a fost accidentate mortal pe trecerea de pietoni (ora 13.15) de catre o soferita. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru recuperarea daunelor ... (vezi toată discuția)
Accident mortal ignatcatalin ignatcatalin Ma numesc ignat catalin, am 18 ani, sunt din voluntari jud if, si de curand s-a intamplat ceva ce mi-a marcat viata. Tatal meu, in varsta de 46 de ani, a avut ... (vezi toată discuția)