Incepind cu condoleantele de rigoare, trebuie sa va spun ca vinovatia producerii accidentului se stabileste mai intai de organele de cercetare ale politiei, iar in functie de constatarile facute se va putea evalua in mod concret situatia si evolutia acesteia.
Mai intai de toate trebuie sa observ ca ati scris chiar dvs. ca tatal dvs. "a traversat neregulamentar printr-un loc nepermis". Acest fapt, daca a fost constatat ca atare, pe baza probelor, de catre organele de cercetare, va micsora sansele ca "dreptatea" de carre vorbiti sa fie considerata, de aceleasi organe de cercetare si chiar de instanta de judecata, ca fiind de partea dvs. In ceea ce priveste vinovatia soferitei si aceasta trebuie stabilita de aceleasi organe de cercetare, care trebuie sa dispuna si o expertiza asupra conditiilor (inclusiv dinamicii) producerii accidentului. O astfel de expertiza puteti cere si dvs. prin cerere adresata organului de urmarire penala.
@ignatcatalin
Nu trebuie sa luati legatura cu soferita. Lasati totul sa se desfasoare conform legii. Mergeti la politie si constituiti-va parte civila pt daune.
Daca nu sunt sanse la procedura penala, la civila sunt mai multe, pentru ca riscul de a circula este cel mai mare producator de daune personala si vatamale corporale, ceea ce conduce la aprobare de catre instantele judecatoreste la o cererea de despagubire daca nu se dovedeste ca vina a fost exclusiva a victimei cu inversare povara de a demostra vinovatia catre cel care conduce o masina.
Sincere condoleante !
Pana la citirea rechizitoriului aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila (si trebuie sa o faceti ), declaratie prin care trebuie sa solicitati despagubiri civile de la conducatoarea auto ,chiar daca probabil , din relatarea dvs , se va discuta probabil despre o culpa comuna a acesteia si a tatalui dvs defunct la producerea sa.
Expertizele despre care arata si distinsul dn consilier ca si probele administrate in cauza vor fi de natura sa stabileasca coeficientul de culpa al fiecaruia.
Puteti solicita ca aceasta sa fie obligata la plata cheltuielilor de inmormantare si a celorlalte datini ocazionate de decesul tatalui , de plata unor despagubiri medicale ca si la plata unor pensii de intretinere pana la terminarea studiilor , nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani , daca dvs , cei doi copii sunteti inscrisi in diferite scoli sau facultati.
Trebuie sa pastrati toate bonurile , chitantele si facturile care demonstreaza cheltuielile facute ,orice act justificativ al acestora.
Se pot solicita si daune morale cauzate de pierderea tatalui dvs , urmand ca dvs sa solicitati o suma , iar instanta sa se pronunte asupra cuantumului sau.
Toate sumele care vor fi acordate de instanta vor avea in vedere coeficientul de culpa in producerea accidentului al celor doua parti implicate , dar si dovezile produse in dovedirea cuantumului acestora.
Succes !
Cum a precizat si r.gabi, f important e sa cereti daune materiale si morale ,cat si pensii de intretinere pentru cei doi minori,care vor fi acoperide de polita RCA valabila in momentul accidentului sau de catre F.P.V.S. in lipsa politei valabile.