avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj, si vreau sa fiu PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj, si vreau sa fiu PFA

Buna!
Eu sunt in somaj , mai am 3 luni de somaj, si as dori sa imi fac un PFA cu norma fixa , as dori sa stiu daca o sa mai primesc somaj, sau din moment ce imi pun actele la Registru Comertului , nu mai iau somaj.
Mentionez ca norma este de 15 000 ron , pe an.

Am auzit ca trebuie in 3 zile , sa anunt la Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca, ca o sa imi fac PFA, asa este ? Sau dupa ce mi-au venit actele de PFA, MERG SA ANUNT ?

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabor-Tiberiu Gergely , Consilier juridic 19:05, 28 Martie 2010

Legea 76/2002
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
Daca nu se depaseste limita de venit impozabil lunar de 500 lei, poti avea pe langa ajutorul de somaj si activitate economica autorizata.
Periodic, lunar, trebuie sa prezentati situatia veniturilor realizate biroului de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - ajutorul de somaj caef caef Buna ziua. Lucrez la o companie de stat unde urmeaza sa se faca disponibilizari. In cazul in care as fi trecuta pe lista, si in conditiile in care detin un PFA ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata carabetdoina carabetdoina Pe perioada in care beneficiez de ajutor de somaj pot sa devin persoana fizica autorizata?Ce venituri pot realiza ca PFA in aceasta perioada? Va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj intrerupt cu contract civil?? bogdankro3 bogdankro3 Buna ziua , sunt somer de aproximativ o luna, intre timp am incheiat un contract civil de prestari servicii , am facut inteurpere la somaj pe perioada in care ... (vezi toată discuția)