avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de actionar neridicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de actionar neridicat

In anii ''90, nedind importanta certificatului de actionar oferit tuturor romanilor, nu l-am ridicat de la Oficiul postal, desi am fost anuntat ca-l pot ridica. Depusesem optiunea pentru SC Antibiotice Iasi. Mai am vreo posibilitate sa intru in posesia lui si eventual sa obtin dividende de la societatea comerciala ?
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 12:29, 28 Martie 2010
Certificatul de actionar nu este decat un inscris care arata ca aveti un numar de X actiuni dematerializate la societatea Y. Indiferent daca l-ati ridicat sau nu actiunile tot ale dumneavoastra sunt. Cu privire la procedura pentru a intra in posesia unui certificat care sa ateste ca aveti acele actiuni ar trebui sa va adresati unei societati de valori mobiliare pentru ca dansii au legatura cu Registrul Roman al Actionarilor.
Dividendele le puteti incasa doar pe ultimii 3 ani intrucat dreptul dumneavoastra asupra celor mai vechi de 3 ani s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de actionar obtinut in 1996, ce pot face cu el? lumyclau lumyclau Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema- Certificatul de actionar obtinut in 1996 ce se mai poate face cu el? Eu am un Certificat la ... (vezi toată discuția)
Succesiune - actiuni bitz2 bitz2 Am primit in 1998 prin hotarare judecatoreasca, 42 actiuni, reprezentand un cupon de actiuni.In momentul de fata cuponul respectiv are 8500 actiuni.cum ... (vezi toată discuția)
Dețin un certificat de acționar din 1996 Lazăr Gheorghe Lazăr Gheorghe Bună ziua, dețin un certificat de acționar din 1996 la SC Peco Timiș. Cum pot afla dacă societatea OMV PETROM a preluat Sc Peco Timiș și dă ... (vezi toată discuția)