In anii ''90, nedind importanta certificatului de actionar oferit tuturor romanilor, nu l-am ridicat de la Oficiul postal, desi am fost anuntat ca-l pot ridica. Depusesem optiunea pentru SC Antibiotice Iasi. Mai am vreo posibilitate sa intru in posesia lui si eventual sa obtin dividende de la societatea comerciala ?
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Certificatul de actionar nu este decat un inscris care arata ca aveti un numar de X actiuni dematerializate la societatea Y. Indiferent daca l-ati ridicat sau nu actiunile tot ale dumneavoastra sunt. Cu privire la procedura pentru a intra in posesia unui certificat care sa ateste ca aveti acele actiuni ar trebui sa va adresati unei societati de valori mobiliare pentru ca dansii au legatura cu Registrul Roman al Actionarilor.
Dividendele le puteti incasa doar pe ultimii 3 ani intrucat dreptul dumneavoastra asupra celor mai vechi de 3 ani s-a prescris.
Succesiune - actiuni
bitz2
Am primit in 1998 prin hotarare judecatoreasca, 42 actiuni, reprezentand un cupon de actiuni.In momentul de fata cuponul respectiv are 8500 actiuni.cum ... (vezi toată discuția)