avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Supermarket
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Supermarket

Bună ziua!
Există în legislație vreo referire la faptul că un cumpărător aflat într-un magazin cu autoservire (supermarket) nu este obligat să plătească un produs pe care l-a atins din greșeală (fără intenţie) și l-a stricat sau l-a spart? M-am confruntat cu această situație și aș vrea să știu pentru viitor.
O zi bună tuturor!
Cel mai recent răspuns: Valentin Nebunescu , Consilier juridic 17:08, 30 Martie 2010
E greu de dovedit lipsa de intentie. Nu cred ca exista o legislatie in acest sens.
Nu exista o astfel de legislatie! Bunul stricat , deteriorat sau distrus trebuie platit! Indiferent ca este cu intentie sau din culpa deteriorarea produsului, bunul trebuie platit!B-)
daca sunt o persoana cu dizabilitati,cum ar fi lipsit de simtul vazului cum dovedesti intentia sau culpa?te-am incuiat aici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse deteriorate in magazin de catre clienti - cine plateste ? gelucris gelucris Buna seara , Ce lege protejaza vanzatorul in cazul in care un client deterioreaza un produs in magazin din neatentie sau cu buna stiinta ? Poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Acuzare furt din magazin laur007g laur007g Buna ziua! Cu putin timp in urma am avut in incident in unul din magazinele din Germania. Eram in magazin si vroiam sa cumpar un Memory Stick in valoare de 10 ... (vezi toată discuția)
Greseala cantar supermarket alina_25 alina_25 O ruda a fost la cumparaturi la un supermarket si printre cele cumparate a luat si o cantitate de banane in valoare de aprox 3 lei cand la cantarire ... (vezi toată discuția)