avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Buna ziua, am cumparat un apartament in valoare de 135000ron, am facut doar precontractul(specificand valoare reala a apartamentului), oferindu-i proprietarului suma de 100000ron.Miercuri voi merge sa fac contractul si proprietarul imi propune sa mergem la alt notar si sa nu specificam in contract valoarea reala a apartamentului, pentru ca el va trebui sa plateasca un impozit mai mare.Imi asum vreun risc daca in contract este trecuta o suma mai mica decat cea pe care o platesc?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: justinn , utilizator 20:06, 28 Martie 2010
nu e bine nici sa treceti mai mult, nici mai putin.
nu stiti ce neprevazute apar... poate aveti la un moment dat nevoie sa demonstrati ca ati dat x suma
Multumesc pentru raspunsurile dvs.
Daca sperati ca prin declararea unui pret mai mic, veti plati niste taxe notariale mai mici, va dezamagesc. Pe notar nu-l mai intereseaza modul de instrainare al unui imobil, poate fi chiar donatie, vanzare sub pret sau cu suprapret.El calculeaza taxele in functie de suprafata construita,suprafata tere, felul constructiei, si cel mai important, zona in care se afla imobilul.
Toate acestea el le are din cadastru, se uita pe harta in ce zona este amplasat, si-ti da un minim si-un maxim.Apoi totul se negociaza, ma refer la onorariu, taxele fiind fixe.
In concluzie, tinand cont ca nu aveti mari avantaje cu declararea unui pret mai mic, va sfatuiesc sa mergeti pe pretul real.
Multumesc foarte mult d-le PROCMARCI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Incetare promisiune bilaterala de vanzare cumparare ContSters241137 ContSters241137 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui apartament ( la un notariat), prin care eu , cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Valoare reala imobil - posibile neplaceri? nicks nicks Daca intentionez sa achizitionez un imobil la un pret X RON, dar vanzatorul doreste sa treaca in contract o suma mai mica decat X RON (noua suma de valoare mai ... (vezi toată discuția)