avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare organisme internationale - OUG 71/2009 & ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare organisme internationale - OUG 71/2009 & 18/2010

Guvernul a emis OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta, anul acesta a emis OUG 18/2010 care modifica OUG 71/2009 si anume cei care au avut drepturi salariale executorii in 2010, vor primi in 2011-34%, 2012-33%, 2013-33%. Acest lucru in opinia mea seamana a desfiintarea puterii judecatoresti. Sigur ca motivatia este criza instalata si imposibilitatea Guvernului de a achita aceste sume. "Criza" mi se pare o scuza care nu poate sta in fata unei sentinte. Eu daca ajung sa fiu executat de catre o banca sa spunem, sunt executat rapid, statul insa se poate sustrage. Ce se poate face, ce organisme internationale pot fi sesizate vis-a-vis de acest abuz al statului?
Cel mai recent răspuns: raduburcea , utilizator 19:30, 3 Septembrie 2010
Legile se pot modifica.
Trebuie bine analizata situatia...
Aveti drepturi cat legea a fost in vigoare.
E drept ceea ce spuneti. Totusi eu traiesc in prezent, ar treubio sa beneficiez de niste bani rezultati in urma unei sentinte judecatoresti, definitive, irevocabile. Din cauza acestor ordonante treubuie sa primesc totul esalonat. M-am judecat 2 ani, primesc sentinta si mai astept inca 3 sa primesc drepturile. Nu exista o norma europeana vis-a-vis de termenul in care trebuie sa beneficiezi de prevederile unei sentinte fie si pe timp de criza?
E dreapta si si situatia dvs,dar situatia e complicata.
Eu cred ca daca va luptati veti obtine drepturile.
Tocmai asta e ...cum sa ma lupt??? Ce pas trebuie facut avand sentinta? E imposibil sa stau asa si sa astept...ani de zile,poate la farsitul anului mai apare o ordonanta care amane plata.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
raduburcea, utilizator
Ce sanse sunt sa castiga daca atac in contencios cele doua ordonante?

Alte discuții în legătură

Oug 71/2009 raduburcea raduburcea Buna seara! Am o nelamurire vis-a-vis de aplicarea celebrei OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta. Mai ... (vezi toată discuția)
Se mai poate solicita executare silita? arhontele arhontele In octombrie 2009 am obtinut sentinta definitiva pentru marirea salariilor cu 33 la suta...celebra lege cu 50 la suta pentru profesori...Pana in februarie ... (vezi toată discuția)
Nepunerea in practica a unei sentinte judecatoresti referitoare la salarii arhontele arhontele Art. 277: Neexecutarea unei hotărâri judecătoresti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)