Guvernul a emis OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta, anul acesta a emis OUG 18/2010 care modifica OUG 71/2009 si anume cei care au avut drepturi salariale executorii in 2010, vor primi in 2011-34%, 2012-33%, 2013-33%. Acest lucru in opinia mea seamana a desfiintarea puterii judecatoresti. Sigur ca motivatia este criza instalata si imposibilitatea Guvernului de a achita aceste sume. "Criza" mi se pare o scuza care nu poate sta in fata unei sentinte. Eu daca ajung sa fiu executat de catre o banca sa spunem, sunt executat rapid, statul insa se poate sustrage. Ce se poate face, ce organisme internationale pot fi sesizate vis-a-vis de acest abuz al statului?
E drept ceea ce spuneti. Totusi eu traiesc in prezent, ar treubio sa beneficiez de niste bani rezultati in urma unei sentinte judecatoresti, definitive, irevocabile. Din cauza acestor ordonante treubuie sa primesc totul esalonat. M-am judecat 2 ani, primesc sentinta si mai astept inca 3 sa primesc drepturile. Nu exista o norma europeana vis-a-vis de termenul in care trebuie sa beneficiezi de prevederile unei sentinte fie si pe timp de criza?
Tocmai asta e ...cum sa ma lupt??? Ce pas trebuie facut avand sentinta? E imposibil sa stau asa si sa astept...ani de zile,poate la farsitul anului mai apare o ordonanta care amane plata.
Ce sanse sunt sa castiga daca atac in contencios cele doua ordonante?
Alte discuții în legătură
Oug 71/2009
raduburcea
Buna seara!
Am o nelamurire vis-a-vis de aplicarea celebrei OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta. Mai ... (vezi toată discuția)