avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt sau nu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt sau nu ?

Buna ziua.In martie anul trecut am cumparat o masina de la niste prieteni din oras.Am stabilit sa n-o mai trec pe numele meu si sa-i platesc taxele la primarie.Luna asta am primit un mesaj de la dumnealui cum ca ar vrea sa facem actele, dupa vreo saptamana il sun sa ne gasim sa trecem la treaba, acesta spunandu-mi ca s-a razgandit, ca trebuie sa-i duc masina inapoi.Am decis sa nu i-o duc, iar el in seara de sambata mi-a luat masina din fata blocului fara sa ma anunte.Mentionez ca nu am facut nici macar o hartie "de mana" pentru masina, dar am platit impozitul la ITL pentru ea, asigurare si taxa de drum.Pot sa mai recuperez masina?Fapta lui e incadrata la furt?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:31, 29 Martie 2010
Sunt de parere ca respectivul autoturism se afla in posesia legitima a dvs., asadar conform dispozitiilor prevaz de art. 208 alin. (3) Cp se realizeaza elementul constitutiv al infractiunii de furt. (" Fapta constituie furt chiar daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului, dar in momentul savarsirii acel bun se afla in posesia sau detinerea legitima a altei persoane.") Astfel dvs trebuie sa probati ca aveati posesia legitima a autoturismului.
Este vorba de furt dar consultati un avocat mai inainte de a face plangere.
Exista ceva probleme...
e furt TOATA ZIUA... Chiar daca nu in varianta tipica si are cateva hibe (asa cum s-a mai aratat) tot furt ramane.
"actul" -contractul de V-C- nu are o prea mare importanta atat timp cat masina era in posesia dvs. Si oricum, daca exista suficiente probe se poate obtine o hot. care sa tina loc de contract V-C
Furt este dar risca sa piarda masina.
Ar trebui sa procedeze inteligent si fara avocat nu cred ca se poate descurca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa spiderabp spiderabp Buna seara! Sunt in partaj cu fostul sot; printre bunurile care le avem de impartit exista si o masina despre care el a declarat ca nu o mai are ...ca a ... (vezi toată discuția)
Urgent!-furt intre soti valy2008 valy2008 Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat MariaFloreanu MariaFloreanu Buna tuturor...sa va povestesc ce mi s-a intamplat:cu 2 lunii in urma am hotarat sa vand un autoturism unui coleg de munca al concubinului meu si prin urmare ... (vezi toată discuția)