Am si eu o intrebare: intrucat vreau sa infiintez un PFA (CAEN 7022-Activitati de consultanta pentru afaceri si management), la domiciuliul din buletinul meu, respectiv in Bucuresti, dar al carui proprietar este tatal meu, cu domiciliul in alta localitate, de ce act/acte am nevoie pentru a dovedi ”proprietatea„ asupra acestui imobil? Stiu ca tatal meu trebuie sa dea o declaratie la notar ca e de acord ca eu sa functionez ca PFA in acest imobil, dar pe langa aceasta mai trebuie ceva depus? Mentionez ca dreptul de proprietate asupra imobilului a fost dobandit de tatal meu printr-o decizie a consiliului administrativ al societatii pe care avut-o, societate care a detinut inainte dreptul de proprietate prin contract de vanzare-cumparare. Ca urmare a desfiintarii societatii s-a derulat toata procedura corespunzatoare, s-a obtinut hotarare judecatoreasca definitiva, si apoi inscrierea in oficiul de cadastru si publicitate Bucuresti si un Extras de Carte funciara. Mie mi-a ridicat probleme prevederea din acel Minighid de infiintare a PFA de pe onrc.ro unde spun ca dreptul de proprietate se dovedeste, printre altele, de un extras de carte funciara nu mai vechi de 30 de zile, ori pe acesta nu il avem si nu as vrea sa mai astept inca o luna pana sa pot deschide PFA-ul. Ideea e ca se poate face in asa fel incat sa pot infiinta cat mai repede PFA-ul, nelovindu-ma de o problema de genul celei de mai sus?
Aveti 2 variante: contract de inchiriere sau contract de comodat! Comodatul este mai avantajos fiindca tatal dvs nu va mai plati impozit pentru chiria incasata!
B-)
La notar nu trebuie declarat nimic, e suficient doar un contract de comodat pentru spatiul respectiv si un act care sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra imobilului. Si hotatarea judecatoreasca ar trebui sa fie suficienta. Daca nu, extrasul de CF se poate obtine repede(2 zile parca).
In cazul in care proprietari spatiului sunt socrii, care au decedat, ce pot face ca dovada a spatiului ptr sediu PFA,
Este vorba doar sediu,....deoarece lucrul e la beneficiar