avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reprezentare dubla intr-un ONG (ca pers fizica si ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reprezentare dubla intr-un ONG (ca pers fizica si ca reprezentant al unui SRL)

Buna ziua! As dori si eu sa aflu raspuns pentru urmatoarea situatie:

1) se doreste infiintarea unei asociatii prin participarea a 3 membri fondatori astfel - 2 persoane fizice si o persoana juridica (un SRL). Este legala aceasta infiintare in situatia in care una dintre persoanele fizice este aceeasi cu cea care reprezinta SRL-ul?

2) daca la intrebarea 1 raspunsul ar fi ca Da, se poate, atunci se iveste inca una: inseamna ca persoana respectiva va dispune de 2 voturi in cadrul sedintelor organismelor de conducere ale asociatiei?

Va multumesc!:)

Cel mai recent răspuns: Angela701 , utilizator 15:16, 29 Martie 2010
1. Nu este interzis de lege, dar mai etic si pentru a nu naste suspiciuni inclusiv judecatorului care va da incheierea de infiintare a asopciatiei sa numiti alta persoana ca reprezentant al sc.
2. Evitati daca respectati ceea ce v-am sugerat la pct.1 eventuale tensiuni interne.

Daca doriti, la pct 1 raspunsul este afirmativ, iar la pct 2 efectul este ca hotararea organului de conducere este valabil incheiata.
Va multumesc pentru raspuns si pentru sugestia de la punctul 1.

In urma raspunsului dvs. am ajuns la concluzia ca e mai bine sa mai invitam o persoana fizica sa ni se alature pentru a intruni nr. de 3 membri fondatori.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati ponderate de vot in aga asociatie (nu de propietari) AdiM01 AdiM01 Buna seara, Doresc sa infiintez o asociatie alaturi de alti 4 membri fondatori. Vreau ca modul de conducere sa fie asemeni unui SRL, astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Membru fondator persoana juridica ong Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Potrivit legislatiei in vigoare, atat persoanele fizice cat si juridice pot avea calitatea de membrii fondatori intr-o asociatie. 1. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Un ong poate fi asociat fondator al unei firme? romyyy romyyy Buna ziua, as dori sa stiu: 1. daca o asociatie culturala poate fi membru fondator al unei firme (SRL) de consultanta (cod CAEN 7022)? 2. ce avantaje si ce ... (vezi toată discuția)