Buna ziua! As dori si eu sa aflu raspuns pentru urmatoarea situatie:
1) se doreste infiintarea unei asociatii prin participarea a 3 membri fondatori astfel - 2 persoane fizice si o persoana juridica (un SRL). Este legala aceasta infiintare in situatia in care una dintre persoanele fizice este aceeasi cu cea care reprezinta SRL-ul?
2) daca la intrebarea 1 raspunsul ar fi ca Da, se poate, atunci se iveste inca una: inseamna ca persoana respectiva va dispune de 2 voturi in cadrul sedintelor organismelor de conducere ale asociatiei?
1. Nu este interzis de lege, dar mai etic si pentru a nu naste suspiciuni inclusiv judecatorului care va da incheierea de infiintare a asopciatiei sa numiti alta persoana ca reprezentant al sc.
2. Evitati daca respectati ceea ce v-am sugerat la pct.1 eventuale tensiuni interne.
Daca doriti, la pct 1 raspunsul este afirmativ, iar la pct 2 efectul este ca hotararea organului de conducere este valabil incheiata.
Va multumesc pentru raspuns si pentru sugestia de la punctul 1.
In urma raspunsului dvs. am ajuns la concluzia ca e mai bine sa mai invitam o persoana fizica sa ni se alature pentru a intruni nr. de 3 membri fondatori.:)