va rog spuneti-mi ce declaratie depune la finante un PFA platitor de TVA (impozit venit in sistem real) dupa ce i-au iesit actele de la ORC . Stiu ca depune 220 pt venitul estimat , dar pt TVA nu stiu ce trebuie depus.
S-au cumparat RJIP si REG inventar. Are nevoie si de Reg Unic de Control? Efectueaza lucrari de instalatii electrice, nu are casa de marcat.
Orice raspuns ma ajuta , eu sunt cam in ceata.
Va multumesc si va doresc o zi usoara. Miauca
tineti jurnale de tva si intocmiti declaratia 300 (decontul de tva) trimestrial - temen 25 aprilie, 25 iulie, 25 septembrie, 25 ianuarie.
semestrial se depune declaratia 394.
anual declaratia 392 daca e cazul (daca aveti cifra de afaceri mai mare de 10.000 euro/an) si declaratia 094 de cifra de afaceri.
declaratia 092 daca faceti achizitii intracomunitare sa treceti la platitor lunar (are termen 5 zile din luna urmatoare)
da, trebuie sa aveti registru unic de control.
Nu se mai completeaza nimic, veti deveni platitoara de TVA incepand cu data de 1 a lunii urmatoare.
Daca sunteti platitoara de TVA, trebuie sa aveti in vedere, ca:
1. In Registrul Jurnal de Incasarsi si Plati se vor trece sumele fara TVA (incepand cu prima zi, in care deveniti platitoara de TVA);
2. Trebuie sa aveti jurnale de vanzare si cumparare, pentru a avea evidenta TVA.
Declaratia 392b
Tessy
As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator:
- PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)