avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pentru succesiune

buna ziua, o inrtebare scurta...
notarul mi-a zis ca pentru dezbatere nu e suficien extrasul cf pt. apartament, ci am nevoie si de contractul de vanzare-cumparare... pe care nu il gasesc!
in conditiile in care apartamentul a fost cumparat de la stat in 1990, stiti cumva pe unde se pastreaza, in arhiva cui, aceste contracte?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:54, 30 Martie 2010
@Ioana Cristea - la CF nu se gasesc acele acte fiindca in 1990 nu era pus la punct sistemul de cadastru si intabulare! Iar daca s-ar gasi oricum ar fi numai copii ! Deci nu ar ajuta cu nimic!

@Avlil- Nici la arhivele nationale nu exista acele acte fiind de data relativ recenta!

Actele se gasesc la Camera Notarilor Publici din orasul in care s-a facut vanzarea (daca vanzarea s-a efectuat prin notariat, lucru de care ma indoiesc) sau la institutia de la care s-a cumparat acel apartament ( exemplu: ROMCONFORT , HERASTRAU NORD , ICRAL etc)
Mihai... daca omul are cadastru (si asta reiese din mesajul lui) nu ne intereseaza ce era in 1990 cand nici nu era in vigoare legea de azi a cadastrului!
Ne intereseaza ca omul are insa dreptul intabulat, ceea ce inseamna ca are un act depus acolo... poate ca prin 1998, poate in 2000, nu mai conteaza!
Poate obtine la fel de la primarie, DITL... tot aia!

Repet: actele sunt la Arhiva in cele mai multe cazuri, am obtinut de acolo acte de vanzare si incheiate de ICRAL si de altele si dupa 1990 si inainte...
Am gasit la arhive si act din 1995... cum adica sunt de data recenta? Ba-s prea vechi, ba-s prea noi? :))
va multumesc mult.
am sunat la camera notarilor publici care m-au trimis catre judecatorie.
cica acolo ar fi arhiva notarilor de stat....
Acolo AR TREBUI sa fie, eu insa nu am obtinut niciun act de la vreo judecatorie... numai de la arhive... :D
Succes, sa ne tineti la curent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am un certificat de mostenitor pentru un apartament ... Andrei Cornea Andrei Cornea Bună ziua, Am un certificat de mostenitor pentru un apartament în Buc. unde se face vorbire despre un Contract de împrumut încheiat cu SCMB-Bucxurești ... (vezi toată discuția)
Pierdut acte apartament Codrin83 Codrin83 Buna ziua,parintii mei au pierdut toate actele de la apartament cand s-au mutat si nu mai detin nici macar o copie a acestora.Este vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: ... Ileana2022 Ileana2022 Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în ... (vezi toată discuția)