avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de maternitate

Legat de concediului de maternitate, as avea o nelamurire.
-modalitatea de calcul al acestuia
-daca se vor lua in calcul premiile si diurnele
-se iau in calcul salariile brute pe ultimele 12 luni?
-valoarea este de 85% din media obtinuta?

Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: klara0329 , utilizator 11:48, 31 Martie 2010
Din intrebarile dumneavoastra deduc ca este vorba despre indemnizatia de crestere si ingrijire copil, care se determina ca:
1.85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, dar nu mai mult de 4.000 lei.
2. se vor lua in calcul toate veniturile de natura salariala(supuse impozitarii)
3. media veniturilor nete(adica cat ati vazut dv pe fluturasul de salariu in fiecare cele 12 luni anterioare nasterii copilului)
multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

85% din salariu din 2009? cum se calculeaza? monica16 monica16 Buna ziua Am o nelamurire privind concediul de ingrijire copil din 1.01.2009 Tot vazand la TV despre cei 85% din salariul , eu stau si ma intreb ce baza de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil stefanopol gabriela stefanopol gabriela as dori sa stiu daca deducerea personala intra in baza de calcul a indemnizatiei de crestere copil (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil Aida2008 Aida2008 La calculul indemnizatiei pentru crestere copil in afara de veniturile salariale nete se mai tine cont si de alte venituri supuse impozitului pe venit ... (vezi toată discuția)